Kılıçdaroğlu: Bu Katar aşıklığı nereden çıktı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ordu’da STK Temsilcileri ve Muhtarlar Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Katar sözleşmesini iptal et 50 milyon doları ben bulamazsam siyaseti bırakırım. Ben vatan sevgisi, bayrak sevgisi üzerine konuşuyorum.Bu Katar aşıklığı nereden çıktı?" diye seslendi.

Yayınlanma: 22.03.2019 - 11:20
Abone Ol google-news
<video:1307710>

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Diğer ülkelerde AVM'ler haftada 1-2 gün kapalıdır. Vatandaş esnafa gider. Bizde esnaf perişan vaziyette. Vatandaşa AVM daha cazip geliyor. Sineması, eğlence merkezi var. Kiradan kesilen stopajı esnaf ödüyor. Kaldırılsın diyen biz, kaldırılmasın diyen AKP. Esnaf gidiyor AKP'ye oy veriyor.

-17 yılda fındık sorunu çözülmez mi ya. 1 yılda çözülecek olaydı, 6 ayda çözülürdü. Yakında fındık ithal ederlerse şaşırmayın. Aklınıza gelir miydi soğan, patates, nohut, mercimek ithal edileceği...

-17 yılın sonunda geldiğimiz nokta nedir? Fabrikaları sattık, her şeyi ithal eder vaziyete geldik. 2 trilyon doların üzerinde vergi aldılar. Nereye gitti bu kadar para?

-Ülkücülere sesleniyorum. Bizi terörist olarak suçluyorlar ama bu ülkenin silah fabrikalarını savunmak sadece bana mı kalacak? Diğerlerine neden kalmıyor? Vatansever ben miyim sen misin? Ülkücü ben miyim sen misin?  'Efendim biz satmıyoruz' diyorlar. Buyrun kararname. Resmi Gazete'de.

-Benim fabrikamda tank yapıp bana satacak. Soruyoruz bunu niye verdin Katar Ordusu'na? Devletin imkanlarıyla bu fabrikayı modernize etmek için 50 milyon dolar gerekiyor diyorlar. 9-10 tane uçağın var. En küçük uçağını sat 150 milyon dolar. Bunun adı açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanettir.

-Katar sözleşmesini iptal et 50 milyon doları ben bulamazsam siyaseti bırakırım. Ben vatan sevgisi, bayrak sevgisi üzerine konuşuyorum. 

-Yarın bir gün Katar'la aramız bozulsa ne olacak? Bu Katar aşıklığı nereden çıktı?

-Kuru soğandaki zam %219, patates % 135, ıspanak % 135, pırasa % 152, sivri biber %119. Asgari ücret %26. 1 Ocak'tan itibaren asgari ücret eridi gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler