İYİ Parti’li adaylar anlattı: Projelerimizle yarışıyoruz

CHP’nin aday çıkarmayarak İYİ Parti’ye bıraktığı Arnavutköy, Bağcılar, Esenler ve Kağıthane belediye başkan adayları, seçmene ekonomik çözüm önerileri ile gidiyor.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 09:54
Abone Ol google-news

İktidarın halkı kutuplaştırmasından ve ekonomideki gidişattan yurttaşların memnun olmadağını anlatan İYİ Parti’li başkan adayları, “Biz yurttaşların ürünlerini doğrudan üreticiden satın alabileceği bir sistem yaratmak istiyoruz. Her alanda geliştirdiğimiz projelerimizi anlattığımızda, AKP ve MHP’nin tabanından destek verecekleri yönünde sözler alıyoruz. İktidarın sahadaki beka söylemi karşılık bulmuyor. Biz kutuplaştırarak değil, projelerimizle halkın karşısına çıkıyoruz” diyorlar. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda bir araya geldiğimiz başkan adayları özetle şunları söylüyor: 

Arnavutköy adayı Muharrem Yaman: Arnavutköy’de CHP’nin seçmen kitlesi daha evvel MHP’ye de oy veren bir kitleydi. AKP ve MHP’nin yukarda ittifak yapması Arnavutköy tabanında karşılık bulmadı. İktidarın şiddet söylemleri de artık seçmene geçmiyor. Kutuplaştırma eski zamanlarda onlara oy getiriyordu. Ancak artık böyle bir durum yok. Bir insana hain damgasını vurduğunuzda onu yeniden kazanmanız zordur. Saha çalışmalarımızda da ben MHP’liyim ama size oy vereceğim diyenler çok fazla. MHP seçmeninin yüzde 80’inin bize oy vereceğine inanıyorum. Mevcut belediye başkanı dördüncü döneme aday. Kendisi asosyal ve halkın içinde olmayan, parti rüzgarı ile seçilmiş, belediye binasında varlığını sürdüren bir başkan. Biz her zaman yurttaşların içindeyiz. Öyle de olacağız. Siyasetçinin başarılı olmasındaki en temel unsur insanların içinde olmaktır. Sorunları görmeden nasıl çözebilirsiniz ki? Genel anlamda insanların yakındıkları noktalar ise diğer ilçelerdeki sorunlarla aynı. Hadımköy en büyük sanayi bölgelerinden biri. Ancak Hadımköy bizim mahallemiz olmasına karşın 8-10 kilometre mesafelik ulaşım sorunu var. Bunu çözmek için beldeler arasında ulaşım hattı kuracağız. Bu aynı zamanda işsizliğin ilçede azaltılması içinde bir adım olacak. Ekrem İmamoğlu ile birlikte metro ve tramvayı ilçemize getirerek ulaşım sıkıntısını çözeceğiz. Dalından turizm bahçeleri yapacağız. Yurttaşlar, İstanbul’dan gelerek dalından sebze-meyve toplayacaklar. Tüketicinin doğrudan üreticiden satın alabileceği bir sistem kuracağız. Böylelikle insanların alım gücünü yükselteceğiz. 

Bağcılar adayı Muhammet Bayram: Partimiz, CHP ile güç birliği yaptı. İttifakımızın sadece bugün için değil geleceğe dönük olduğunu düşünüyoruz. CHP seçmeni bilinçli bir seçmen kitlesi. Bugün kullanılan kaba siyaset diline karşın biz ortak bir dil geliştirdik. Erdoğan’ın kullandığı dilden ‘Cumhur İttifakı’na oy veren kesim de rahatsız. Yurttaşlar siyasetçilerin ötekileştirmesinden o kadar rahatsız ki bir esnaf arkadaşımız “Ne olur siz siyasetçiler bizi rahat bırakın. Biz komşularımızla iyi geçiniyoruz’diye tepkisini gösterdi. Biz de bunun farkındayız. Sahada en çok karşılaştığımız sorun işsizlik. İnsanlar ekomonik olarak sıkıntı içinde. İlçe son 7 yıldır göç veren bir yer. Gidenlerin yerine yabancılar geliyor. Göçmen sorunumuz giderek büyüyor. Biz Bağcılar yurttaşının hayatına dokunan ekomomik ve sosyal projelerle karşılarına çıkıyoruz. İmar sorunumuz için yerinde dönüşümün üzerine düşülmüş ancak biz ada bazlı dönüşümün bölgede daha sağlıklı olacağına inanıyoruz. Buna ilişkin projeler hazırladık. Bağcılar yeşil alan konusunda çok fakir bir ilçe. Birilerine rant sağlamak için parklar ticarethane olmuş, sosyal tesis diyebileceğimiz bir alanımız yok. Parkların hepsini sosyal tesis yapacağız. Gençler, aileler, yaşlılar, engelliler için huzurlu alanlar oluşturacağız. Bağcılar, uyuşturucu kullanımı ile anılan bir yer ama biz bununla da mücadele edeceğiz. 1992’den beri Bağcılar aynı kişiler tarafından yönetiliyor. Yurttaşlar değişiklik istiyor. Bundan dolayı AKP mevcut adayı değil de başka bir adayı karşımıza çıkarsaydı kazanma ihtimalimiz azdı. Ama varolsunlar ki mevcut belediye başkanını aday gösterdikleri için bize belediyeyi hediye ettiler. 

Esenler adayı Mustafa Yılmaz: Esenler’de de durum pek farklı değil. Herkes işsizlikten ve ekonomik sıkıtıdan dertli. AKP ve MHP’nin tabanına kendimizi anlattığımızda bizi destekleyecekleri yönünde söz veriyorlar. Esenleri 25 yıldır aynı zihniyet yönetiyor. Kendilerini eleştiren her şeyi yok etmeye çalışıyorlar. Şimdiki belediye başkanı STK’leri sindirmeye çalışarak bir korku imparatorluğu kurmuş durumda. STK’lere oldukça destek vereceğiz. Son 10 yıldır ilçeye hiç bir şey katılmamış. Millet İttifakı olarak bizim projelerimiz katılımcı ve insan odaklı. Örneğin, biz 16 mahallede 150 adet kreş yapacağız. Şu an ilçede kişi başına düşen yeşil alan 0,7 metrekare. Biz iki yaşam vadisini ilçeye katacağız. Mahalle evleri kuracağız, sosyal ve kültürel alanları artıracağız. Mahalle meclisleri kuracağız.

Her mahallede kadınlara özel spor salonlarımız olacak. Bilişim ve inovasyon merkezi ile teknokent kuracağız. Çocuk sağlığı merkezleri ile neşe kaynağı çocuklarımıza hizmet edeceğiz. İlçemizde 3 bin 500 tane kadrolu öğretmen yaşıyor ama bir öğretmen evi yok. Biz yapacağız. Esenler’de 35 bin civarı mülteci var. Birçoğunun da kaydı yok. Mahallelerimizde vatandaşlarımız azınlık haline gelmiş durumda. Mültecilerin ülkelerine gönderileceği zamana kadar güvende yaşayabilecekleri alanlar oluşturacağız. Özetle Esenler’i yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Öte yandan ateş mutfağa düşmüş durumda. Biz bu pahalı yaşamı ucuzlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bu projelerimiz için kaynağımız hazır. Avrupa Birliği’nin ülkemize verdiği fonlardan Esenler için pay alacağız. Belediyemize ekstra bir külfet oluşturmayacağız. Belediyeyi mütehait zihniyeti ile yönetmeyeceğiz. Esenler’de gülmeyen yüzleri insana saygı ve katılımcılıkla güldürecegiz. 

Kağıthane adayı Mehmet Aslan: AKP’nin içinde bir burjuvazi gelişmiş ve tabanı eziyor. AKP tabanı da bundan çok rahatsız. Herkes değişim şart diyor. Kağıthane’de yurttaşların en çok yakındığı konu ekonomi ve işsizlik. Burası çarpık kentleşmenin en yüksek olduğu yerlerden ve insanlar bu konuda çok mağdur edilmiş. Kağıthane’nin çevre ilçelerine bakınca en geride kalan ilçe olduğunu görebiliyorsunuz. Gelişmemesi için hiç bir engel yok. AKP zihniyeti duruma şu şekilde bakıyor: Kağıthane’yi geliştirirsek vizyon değişir, nüfus artar ve biz burayı kaybederiz. Kağıthane’de biz tasarruf sağlayacağız. Bunu yurttaşlarımız ve işçiler üzerinden gerçekleştirmeyeceğiz. Kağıthane Belediyesi’nin makam aracı kira bedeli yıllık 12 buçuk milyon lira. Makam aracı görgüsüzlüğünü bitireceğiz. Okulların altına otopark yapıp gelirini okullara aktararak ailelerin üzerindeki yükü alacağız. Her mahalleye kreş yapacağız. Kadını sosyal ve ekonomik hayata katacağız. Kağıthane’de uyuşturucu kullanım oranı yüksek. Bağımlılık ve takip merkezi ile gençlerimizi koruyacağız. Dezavantajlı gruplar için eğitim merkezi kuracağız. İhtiyaç sahipleri ile yardımcı olmak isteyen yurttaşlar arasında sevgi bağı projemizle bir köprü görevi kuracağız. Hayvanseverlerle birlikte çalışmalar yürütecerek hayvan dostu bir belediye olacağız. Korkan korkutur. Kaybetmekten çok korkuyorlar. İktidar ayrıştırıp, kutuplaştırarak yerini sağlama almaya çalışıyor ama biz yurttaşların hayatına dokunacağız. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler