Erdoğan: Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu. Finans dünyasına seslenerek 'bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Şunun bilin seçim sonrası bunun faturasını ağır keseceğim' diyen Erdoğan'ın bir diğer açıklaması ise 29 Ekim'de Fazıl Say'ın Külliye'de Fazıl Say'ın vereceği konsere ilişkin oldu. Erdoğan, 'Konserde kendisinin de bir bestesi olacak. Bizim derdimiz 'Sen hangi zihniyettesin' değil." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.03.2019 - 14:55
Abone Ol google-news

<video:1310987>

 

Cumhur İttifakı, İzmir ve Ankara'dan sonra üçüncü büyük mitingini İstanbul'da yapıyor. Cumhur İttifakı'nın İstanbul'daki ortak mitinginde konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih fatih Sultan Mehmet Han’a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri… Seni yürekten selamlıyorum İstanbul.

Ayasofya’sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul’u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul’a dünyayı yönettirmişti.

Biz milletimizle birlikte, bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri, bir Türk şehir olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir bizim de hizmetkarı olmaktan gurur duyduğumuz aşkımız, sevdamız, hayalimiz, duamız, her şeyimizdir. 25 senede bu şehri çöp, çukur, çamurdan kurtarmaktan kalmadık, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı haline getirdik.

Erdoğan yine makam aracının üreticisi Mercedes'in reklamını yaptı

Bizim zamanımızda 1596 tane İkarus otobüsler vardı. eskiden İkarus otobüsleri vardı Macarların bunun içinde pislikten geçilmez, kokudan durulmazdı. Neydi bu CHP zihniyetiydi. Biz gelince ne yaptık? Belki marka reklamını yapmış olacağım ama mecburum benim milletim niçin Mercedes olmasın, niçin MAN, BMC olmasın bunları getirmemiz lazım. Benim milletim neden Mercedes'e binmesin. Şimdi ise insanlarımız rahat rahat seyahat ediyor. Artık günde 4 milyon kişi rahat otobüslerde yolculuk ediyor. Araçların yarısında internet hizmeti var.

Haliç'te attığımız adım dünyada örnek bir adımdır. Ben Kasımpaşalıyım. Sandalla karşıdan karşıya geçilemezdi neredeyse. Beliren adacıklardan sandalla çalım atarak karşıya geçiyorduk. Bize üniversite hocaları "Tek çare var. Burayı doldurun" dediler. Ama biz dinlemedik, Haliç'i temizledik. 2,5 milyon metreküp balçık çıkardık. Temizledik. Şimdi çevresinde güzel bir yaşam var. Kongre Merkezi'nin olduğu Sütlüce'de sakatatçılar vardı. Şimdi oraya gidip bir bakın. Bay Kemal de gelip orada aday tanıttı. Orası 3000 kişilik. Harbiye Kongre Merkezi'ni de bu zihniyet bize yaptırmak istemediler. Ama yaptık 3300 kişilik bir alan yaptık. Muhsin Ertuğrul'u da yıktık yeniden yaptık. "Yapmazlar" dediler. Yaptık. Şimdi buralar ne hizmetler veriyor. Temelini attık AKM'yi de bitireceğiz. Dünya parmakla gösterecek. Bir opera binamız olacak. Herhalde bitirdikten sonra oradan bir konsere gelirsin Bay Kemal. Ankara'dakine gelemiyor, Külliyede... 

Fazıl Say 29 Ekim'de Beştepe'de konser verecek

Bak sana bir müjde daha vereyim. Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa sürede bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi bir AKM değil. Her yönüyle muhteşem. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Değil mi? Ankara'dakine gelemiyor bakın! Orada külliyede bir kongre merkezimiz var. 29 Ekim'de orada Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Konserde kendisinin bir bestesi olacak. Ya bunlar bizim değerlerimiz ya. Gelin tek millet olalım.

Biz geldiğimizde İstanbul'da sadece 4 spor merkezi vardı. Herkes spor yapabilsin diye park ve bahçeleri de spor aletleriyle doldurduk.

Finans dünyasına seslendi:  Faturasını keseceğim

Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provakatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz.

Biz paramıza sahip çıkacağız. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Faturayı bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İşte faturayı ödeyecekler. Lami cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, öğrenecekler bunu. Bu milletin pusulasını bunlar saptıramayacak. Bizim burada istikametimiz doğrudur. Bugüne kadar nasıl başaramadıysalar, bundan sonra da başaramayacaklar. Asla oyunlara gelmeyeceğiz. Kırgınlık, dargınlık şu bu yok. MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim, kırgınlık dargınlık yok. Yapmamız gereken ney? Şimdi birlik zamanı. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve sandıkları da 31 Mart’ta inşallah demokratik bir şekilde patlatacağız.

 

 

 

İstanbullulara ilk olarak Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Binali Yıldırım seslendi. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

Sayın Cumhurbaşkanım, MHP’nin sayın Genel Başkanı, Türkiye sevdalısı değerli kardeşlerim Yenikapı ruhunu yaşatan kahraman İstanbullular… İstanbul, sen şehirlerin şahısın. İstanbul sen şehirlerin sultanısın. İstanbul peygamber efendimizden müjdesin.

Şehitler, gaziler emanetisin. İstanbul, Fatih Sultan Mehmet’in fethetti, Mimar Sinan’ın süslediği, Atatürk’ün işgalden kurtardığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın çöpten çukurdan çamurdan susuzluktan çıkararak İstanbul… 1994’ten beri gönül coğrafyamızın lideri, mazlumların kardeşi, suskun dünyanın sesi Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak İstanbul’a hizmet etme fırsatı bulduğum için rabbime şükrediyorum.

Kankam olmaya hazır mısınız? - VİDEO

<video:1310891>

İstanbul'da isteyene iş isteyene destek bizden. Gelin İstanbul'u akıllı şehir yapalım. Birlekte çalışmaya kankam olmaya var mısınız?



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

İstanbul bugün muhteşemsin, bugün tarih yazıyorsun. Allah nazarlardan esirgesin. Yenikapı adeta uçsuz bucaksız gelincik tarlası olmuş çağlıyor. Al bayrağa bürünmüş pırıl pırıl parlıyor. Tam 960 gün sonra 15 Temmuz hain FETÖ darbe teşebbüsünden 983 gün sonra Yenikapı’da muhteşem bir heyecan ve milli bir coşkunun bayraktarlığını yapıyorsunuz. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. Ne mutlu sizlere, ne mutlu birim iriyim diriyim Türkiyem diyen cesur yüreklere…

İstanbul’da Türk milletinin mührünü vuran kutlu ecdadımız sizler gibi korkusuz ve kahramandır. Yenikapı’yı dolduran her kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum.

Bu muazzam toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. İstanbul sıradan bir şehrin adı değildir. İstanbul tarihtir. Medeniyettir, kardeşliktir nitekim dünyanın en büyük Türk İslam kentidir. Beşeriyetin gözü İstanbul’un üzerindedir. Mazlumların kulağı İstanbul’a çevriktir. Masumların kalbi İstanbul için çarpmaktadır. İstanbul Kudüs’ün kardeşidir, Üsküp’ten Halep’e Adriyatik’ten Çin Seddine kadar bütün Türk ve İslam yurtlarının son siperidir. Bu siper düşerse Türkiyemiz gider. Bu siper millete teslim olursa muazzez ahlakın muhteşem anıların nice miras ve emanetleri kararır ve körelir. Hükümranlığıyla tarihin rotasını değiştiren yüksek fazilet gücünü İstanbul’dan almıştır.

Cihanı adaletle kavrayan tarihe silinmez ve eserler bırakan aziz ecdadımız gelerek ülkülerini İstanbul’da bulmuştur. Bu nedenle İstanbul, Cumhur İttifakı’nın hassasiyet ve haysiyet merkezidir. İstanbul’dan atılacak bir adımın yankısı her taraftan işitilecektir.

Cumhur ittifakı olarak bunun bilincindeyiz. Ne var ki zalimler boş durmuyorlar. Türk ve İslam düşmanları çevremizde vızır vızır geziyorlar. 15 Mart 2019 günü Yeni Zelanda’da Cuma namazı esnasında iki camiye hunharca saldırı düzenlendi. Maalesef 51 din kardeşimiz şehit edildi, 47 din kardeşimiz de yaralandı. Alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova Savaşı’nın kinini tutuyorlardı. 330 yıl önceki Viyana Kuşatmasının öfkesini taşıyorlardı. Yeni Zelanda’yı kana bulayan Vandallar, Müslümanların Avrupa’da ilerleyişinin durdurulduğunu 1288 yıl önceki savaşı hafızalarına kazımışlardı.

Canilerden birisi Türk milletine açıkça diyor ki, “Boğaz’ın batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinapolis’e gelir tüm cami ve minarelerinizi yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve tekrar Hristiyan şehri olacak” Şu anda boğazın batı yakasındayız, Avrupa kıtasındayız, işte buradayız, Yenikapı’dayız. Ey katiller, gelin de görelim. Gelin de dedeleriniz gibi sizi aynen yerin dibine indirelim. Konstantinapolis diye bir yer yoktur, bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır.

İstanbul, Türk milletinin namus timsalidir. Hiçbir hedef bu aziz kentimize musallat olmaya cüret ve cesaret edemeyecektir. Camilerimize, minarelerimize, ezanımıza, bayrağımıza, vatanımıza kem gözle bakan kim varsa ya o gözü oyarız ya da o gözün bulunduğu melanet bedeni harabe bina gibi yıkarız.

 

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'da Cumhur İttifakı’nın Yenikapı’da düzenlenen İstanbul mitingine katıldı.

Çiller alana gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Yine bir milli şuurla bugün buradayız. Türkiye hedefte, ülkemiz hedefte. Bugün özellikle bunun için buradayım. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye daha bağımsız bir yere seçiyor kendine. Bizatihi bu bir değişimin gereği. Ve görüyoruz ki eski dünyanın bütün kurumları sorgulanmakta.

BM NATO hepsi sorgulanıyor. Türkiye yeni düzenin gelişimini batıdan doğuya koyan bir güç olarak görüyor ve burada da yeni yerini almakta.

Bütün bunlarla birlikte görüyoruz ki dünyada bir değişim daha var. O da İslam dünyası hedefte. Dünyanın çok uzak köşelerinde İslam dünyasının hedefte olduğunu açık biçimde görüyoruz. Yeni Zelanda buna bir örnek oldu. Müslüman nüfus dünyada artmakta hatta o kadar ki, bir kaç on yıl içerisinde eşitlenecek.

Bu Türkiye'yi yeni bir hedef yapmaya yetiyor. Nitekim bir büyük terör olayıyla karşı karşıya kaldı Yeni Zelanda. Burada açıklanan manifestoda hedef kim? Hedef İslam, hedef Türkiye, hedef Türk milleti ve hedef onun seçtiği Cumhurbaşkanı...

Sahne malzemeleri 26 TIR ile taşındı

Miting için 16 metre yüksekliğinde ve 145 metre genişliğindeki sahnenin üstünde yaklaşık 170 metrekarelik LED ekran kuruldu. Sahne malzemeleri 26 TIR ile taşındı. 720 ton malzemenin kullanıldığı sahne, 26 kişilik ekip tarafından 3 forklift, 3 vinç ve 2 jeneratör kullanılarak 6 günde kuruldu.

Sahne üzerindeki görseller 18 kişilik ekip tarafından hazırlandı. Platformdaki giydirmeler için 7 bin 230 metre profil kullanıldı. Sahnede, 5 bin 434 metrekare görsel giydirme yapıldı. Ayrıca sahnenin rüzgardan etkilenme riskini azaltmak için 100 tonun üzerinde su tankları ve metal ağırlık yer aldı. Platformda her biri 1 ton taşıma kapasiteli 40 motor kullanıldı.

Konuşmacıların sesini kalabalığa sorunsuz duyurabilmek için alana vinçlerle 550 bin watt gücünde 18 ses kulesi asıldı. Görüntüler için de 12 dev ekran kuruldu. Alandaki 3 canlı yayın aracıyla miting, 18 kameralı reji tarafından HD kalitesinde naklen yayınlanacak. Alanda enerji ihtiyacı 40 jeneratör ile karşılanıyor.

23 x-ray cihazı ile arama yapıldı

Alanda, 4 ayrı giriş noktasında 130 metal dedektörlü kapı, 23 x-ray cihazı alanın çevresi ve içinde 3 bin 500 güvenlik bariyeri, 8 bin 800 polis bariyeri kullanıldı. Alan yaklaşık 18 bin metre bariyerle çevrildi. Bariyerler ve giriş kapıları 63 kişi tarafından 2 forklift, 4 TIR ve 2 kamyon kullanılarak hazırlandı.


7 bin 300 polis görev alıyor

Alanda, güvenlik önlemleri için 7 bin 300 polis görev alıyor. UMKE ve Acil Sağlık ekipleri dahil 800 sağlık personeli ile alanda, 80 ambulans, 2 yoğun bakım ambulansı, birer obez ambulansı, deniz ambulansı ve ambulans helikopter hazır bekletiliyor. Kimyasal ve biyolojik vakalar için de bir KBRN ambulansı ve ekibi de alanda görev alıyor. Alanın her noktasına ambulansların ulaşabilmesi için ambulans yolları oluşturuldu.

Öte yandan, alana tam donanımlı sahra hastanesi kuruldu. Ayrıca, 5 itfaiye de alanda görevlendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler