İmamoğlu: Aramızda kalsın İstanbul'u alıyoruz

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı seçim programında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Beylikdüzü'nde yaptığı konuşmada, "Size bir şey söyleyeyim, aramızda kalsın İstanbul'u kazanıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 14:42
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Esenyurt Fevzi Çakmak Caddesi'nde halka seslendi.

Türkiye'de her evde huzur, her evde bereket olmasını istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Esenyurt'u biliyorum, nüfusunun ne kadar güçlü olduğunu biliyorum ama Esenyurt'ta işsizliği de biliyorum, çocukların yatağa aç girdiğini de biliyorum, çocuğuna harçlık veremeyen babayı da, çocuğunu aç yatıran anneyi de biliyorum, işsiz babaları da biliyorum. Bütün bunları beraber çözeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz. Bizim mücadelemiz hak mücadelesi, insanların mutluluğu mücadelesidir." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi kimliğinden, inancından, yaşam tarzından ötürü ayırmadıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizi ayrıştırmak, bizi bölmek istiyorlar. Her türlü iftirayı atıyorlar. Ne derlerse desinler bunlara inanmayın. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Ne diyecekler? 'Memlekette işsizliği bitirdik' deseler, o yok. 'Esnaf durumundan memnun' deseler, o da yok. 'İşsizlik, yoksulluk yok' deseler, yoksulluk, perişanlık da var. Yama tutmuyor bir türlü. Tuttular şimdi kendilerine oy vermeyen herkesi terörist olarak suçlamaya başladılar. 'Hal esnafı terörist, pazarcı terörist, şu partiye oy veren terörist, bu partiye oy veren terörist.' Hiçbir günahı, kusuru yok, bu kadar işsiz var, onda da bir kusuru yok. 17 yıldır sen yönetiyorsun. 17 yılda da milleti soğan kuyruğuna soktun. Biz bunu içimize sindirecek miyiz?"

"HALKA HİZMET NASIL OLURMUŞ KEMAL DENİZ BOZKURT GÖSTERECEK"

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Deniz Bozkurt'tan, seçilmesi halinde belediyede "asgari ücretin 2 bin 200 lira olarak uygulanacağı", "hiçbir işçinin işine son vermeyeceği" ve "bütün Esenyurt'u kucaklayacağı" sözünü alan Kılıçdaroğlu, "Hepinizin huzur içinde yaşaması, her evde bereketin olması en büyük arzumuzdur. Belediyeyle inşallah bunu yapacağız. Halka hizmet nasıl olurmuş, halka hesap vermek nasıl olurmuş, bunu size Kemal Deniz Bozkurt gösterecek." diyerek seslendi.

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkan Adayı Kemal Bozkurt için destek istedi.

Halk buluşmasına, CHP milletvekilleri ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

"İSTANBUL'A BAHARI GETİRECEĞİZ"

Esenyurt'ta vatandaşlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sonraki adresi Beylikdüzü oldu. "Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gidecek ve oylarımız kullanacağız" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hem Beylikdüzü'ne hem İstanbul'a baharı getireceğiz. İnşallah aynı zamanda Adana'ya da Mersin'e de Ankara'ya da, bütün Türkiye'ye de baharı getireceğiz. Bahar mutluluk demektir. Beraber huzur içinde yaşayacağız. İnancı kimliği ne olursa olsun bütün insanları kucaklayacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklamak her şeyden önce Ekrem İmamoğlu beyin görevi olacak, ona inanıp ona güveniyorum."

"SORUNLARIN TAMAMI ORTAK AKILLA VE BİR ARAYA GELEREK ÇÖZÜLÜR"

Kılıçdaroğlu, "Memlekette çok sorun var biliyorum. Bu sorunların tamamı ortak akılla ve bir araya gelerek çözülür. Ekrem Bey bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacağım dönemde 5 yılda 150 bin kişiye istihdam yaratacağım.' Güzel mi gayet güzel. Bunun üzerine Sayın Binali Yıldırım, kalktı bir açıklama yaptı. 'Efendim bu belediye başkanlarının işi değildir' 'dedi. Bunun üzerine Ekrem Bey çıtayı biraz daha yükseltti ve '200 bin kişiye istihdam yaratacağım' dedi. Ama Binali Bey, "Ben de 500 bin kişiye bulacağım.' Adama sormazlar mı, Başbakanlık yaptın bulamadın, Ulaştırma yaptın bulamadın. Ekrem Bey söyledi, itiraz ettin. Şimdi bulacağım dedin. Artık yemezler" dedi.

"TOPLUMU KANDIRARAK VE BASKI KURARAK OY ALMAK İSTİYORLAR"

Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir Belediye başkanı seçiyoruz. Diyorlar ki Türkiye'nin beka sorunu var, muhtarın beka sorunuyla ne ilgisi var. Belediye meclis üyesi, belediye başkanı seçeceğiz. İnşallah İmamoğlu'nu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz. Bunun beka sorunu mu var Allah aşkına. İstanbul ve ilçelerini Türkiye'yi yönetecekler. Toplumu kandırarak ve baskı kurarak oy almak istiyorlar, ama buna izin vermeyeceğiz. Sandığa gidecek ve oylarımızı kullanacağız. Karadeniz'de, Ordu'da, Artvin'de Rize'de söyledim. Hep beraber hepinizin akrabası vardır. Dedim ki lütfen İstanbul'da lütfen akrabalarınıza telefon edin bizim bir gözbebeğimiz var, hasretini çektiğimiz insanımız var. Hiç kimseyi ötekileştirmeyen bir kardeşimiz var o da Ekrem İmamoğlu ona gidin oy verin, dedim" şeklinde konuştu.

"ARAMIZDA KALSIN, İSTANBUL'U KAZANIYORUZ" 

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu da, “İnşallah çok güzel bir dönem bizi bekliyor. Hiç kuşkunuz olmasın. Bütün mahallelerimize eşit hizmet devam edecek. Çok güzel işler başaracağız, hiç kuşkunuz olmasın. Ben size bir şey söyleyeyim, aramızda kalsın İstanbul'u kazanıyoruz" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler