Fatma Şahin'den "Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar" sözlerine 5 gün sonra 'savunma'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AKP heyetinde bulunan AKP Milletvekili Ahmet Uzer'in sarf ettiği 'Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar' sözüyle ilgili açıklama yaptı. Twitter hesabından video yayınlayan Şahin, "Sevinç ve gururun yaşattığı aşırı coşku haliyle şaka kabilinden lafzen sarf edilen, aklen ve kalben ise asla kabul edemeyeceğim sözlerden ötürü hemşehrilerimden özür dilerim'' dedi.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 16:14
Abone Ol google-news

<video:1309221>

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve pazar günkü seçimlerde de yeniden aday olan Fatma Şahin, bugün resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaşananlara ilişkin bir video yayımladı. Şahin, Gaziray’ın test sürüşünde yaşadıkları heyecan, coşku ve gürültülü ortam nedeniyle, test sürüşünde söylenen sözü gürültülü ortamdan dolayı duymadıklarını söyledi.

'DUYMADIM'

Şahin, Twitter’da paylaştığı videoda, “Gaziray Türkiye’nin en büyük metro projesinin alt yapısıdır. 5 yılın sonunda tamamlanmıştı. Adalet Bakanı Abdulhamit Bey ile birlikte test sürüşüne başlamıştık.Büyük bir coşkumuz, büyük bir heyecanımız vardı. Tren düdükleri geliyor. Gürültülü ortamın içerisindeyiz. Test sürüşümüzü tamamlamanın büyük bir mutluluğunu yaşadık. Fakat bir gün sonra sosyal medyada gördüğümüz ve bir kişinin ettiği laf bizi derinden yaraladı. Haddini aşan bir sözdür, kabul edilemez. Gürültülü ortam olmayıp, biz duymuş olsaydık ilk tepkiyi ben ve Sayın Bakanım verirdi. Birkaç gün önce Gaziray test sürüşünde yaşanan o talihsiz olay, kabul edilemez sözle ilgili kısa bir açıklama yaparak, o talihsiz sözü kalabalıktan dolayı duymadım. Çünkü bizim şiyarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın şiyarıdır. O talihsiz sözü duysaydık ilk tepkiyi ben ve bakanımız verirdi. Böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

AHMET UZER ÖZÜR DİLEMİŞTİ

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer olaya ilişkin Twitter hesabı üzerinden özür dilemişti. Uzer, "Dün sevinç ve gururun yaşattığı aşırı coşku haliyle şaka kabilinden lafzen sarfedilen, aklen ve kalben ise asla kabul edemeyeceğim sözlerden ötürü hemşehrilerimden özür dilerim. Durumun, kastını aşmakla birlikte tahkir ve tezyif niyeti taşımayacağını en iyi hemşehrilerim bilir" ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU? 

Geçen cuma günü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) arasındaki protokol çerçevesinde inşa edilen Gaziray metro hattında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AKP milletvekillerinin katılımı ile test sürüşü gerçekleştirilmişti. Bazı kişiler test sürüşünü sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanmış, AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'in test sürüşünü izleyen vatandaşlara yönelik “Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar” ifadesi görüntülere yansımıştı. Görüntü, sosyal medyada büyük tepki almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler