İYİ Parti lideri Manisa’da tutuklanacağını ima eden Erdoğan’a ‘Gel beni al bakalım’ dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Manisa mitinginde kendisine tutuklanacağını ima eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kürsüdeki siyah çantayı göstererek tepki gösterdi. Akşener, “Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar’a giderken de Erdoğan’ın elindeydi. Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. 1 Nisan’ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Gerekirse ölüme giderim ölüme” dedi.

Yayınlanma: 29.03.2019 - 23:35
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, Akşener’le birlikte Manisa’da yapacakları miting öncesi Turgutlu ilçesinde yurttaşlarla Kozalak Meydanı’nda buluştu. Kılıçdaroğlu, siyasete bahar getirmek istemesine karşın iktidarın sürekli tehdit dilini kullandığını belirterek, “Öbür tarafa bakıyorum, tam aksini, neleri yapacaklarını söylemiyorlar. Yok yakalarım, yok hapse atarım, yok şunu yaparım, yok bunu yaparım.Yapmazsan namertsin kardeşim. Hal esnafından pazarcıya dek, memlekin yarısını terörist ilan ettiler. Yeter ya” dedi.

Siyasetin sorunlara çare üretmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “2018 yılında sadece Yunanistan’dan 115 milyon dolarlık pamuk ithal ettik. Yine Yunanistan’dan 28 milyon dolarlık buğday, 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi: “Diyor ki, ‘Seçimden sonra ekonomi düzelecek’ Neden seçimden önce yapmadın ki vatandaş sana oy versin. Bir kibir abidesi gibi duruyor. Herkesi aşağılıyor.”

“Sosyete damat” olarak nitelidiği Berat Albayrak’ın da hayatında açlık, işsizlik, yoksulluk nedir bilmediğini, bir eli yağda diğer eli balda büyüdüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, “O da kalkmış seçimden sonar 2.5 milyon kişiye istihdam sözü veriyor. Seçimden önce yaratsaydın da 2.5 milyon kişi sana oy verseydi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, daha sonra Manisa’da gerçekleştirilen mitingde de coşkulu kalabalığa seslendi. Kılıçdaroğlu, “Geçen gün sarayda oturan beyefendi konuştu. Ekonomiden sorumlu benim diyor. Yerel yöneticilerin yapacağı bir şey yok diyor. Usulen bir belediye başkanı olacak, ekonomiden de ben sorumluyum diyor. Böyle bir anlayışa hangi vatandaş evet diyecek” diye sordu. Erdoğan’ın aşağıladığını söylediği emeklilikte yaşa takılanlara da, “Kibir abidesi sizleri ‘türedi’ diye aşağıladı. Eğer bunlara rağmen gidip oy verirseniz iki elim yakanızda olacak” diye seslendi.
‘Gerekirse ölüme giderim’

Manisa’daki final mitinginde İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçimlerin ardından tutuklanacağını ima eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a siyah çantayla tepki gösterdi. Sahneye çıkarken elinde getirdiği siyah çantayı kürsüye koyan Akşener şunları söyledi: “Bu çanta Yassıada’ya giderken rahmetli Menderes’in, Zincirbozan’a giderken rahmetli Demirel’in, rahmetli Ecevit’in elindeydi. Bu çanta Mamak’a giderken rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in elindeydi. Kadere bakın, bu çanta Pınarhisar’a giderken de Erdoğan’ın elindeydi. Pınarhisar’a giderken muktedirlere karşı boynunu eğmeyeceğini söyleyen Sayın Erdoğan, bu çantayı bugün benim elime verdi. Eğer hapsettirecekse, can baş üstüne. Buradan huzurlarınızda sesleniyorum. 1 Nisan’ı beklemeye gerek yok. Gel beni al da görelim bakalım. Ben bu çantayla Mamak’a gitmek isterim. Gerekirse ölüme giderim ölüme.’ l 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler