17 Aralık'ı kapatan savcı ile ilgili şoke eden iddia

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında takipsizlik kararı veren Savcı Ekrem Aydıner'le ilgili CHP'den önemli bir iddia geldi.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 11:53
Abone Ol google-news

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına takipsizlik kararı veren Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası aldığı, bu soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği ve dosyanın kapatılmasına dair söz verdiği iddia edildi.

CHP'DEN FLAŞ İDDİA

İddia, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesiyle gündeme geldi.

Tanrıkulu, soru önergesinde şunları sordu:

"Ekrem Aydıner hakkındaki HSYK tarafından yürütülen bir soruşturma olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, soruşturma konusu nedir?

Soruşturma, soruşturma sonrası kurula yansıtılan müfettiş raporu ve sonuçları nelerdir?

Kurulda kaç kişi Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası almasına onay vermiştir?

Savcı Ekrem Aydıner'in kınama cezası aldığı soruşturmanın yeniden incelenmesi kaydıyla 17 Aralık soruşturmasını tek başına yürütmeyi kabul ettiği yönündeki iddialar doğru mudur?

İddia doğru ise, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili soruşturmayı yürütmesi için Savcı Ekrem Aydıner'in getirilmesi etik midir?

Dosyayı almak için 17 Aralık dosyasının kapatılması sözü verildiği ve bu konuda görüşüldüğü iddiası doğru mudur?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler