Yolsuzluğa karışan dört eski bakan için yeni açıklama

İsimleri yolsuzluk skandalına karışan eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı, verilen takipsizlik kararı için konuştu.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 13:57
Abone Ol google-news

Meclis dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun Başkanı Hakkı Köylü, 17 Aralık soruşturmasındaki takipsizlik kararının, çalışmalarını engelleyip engellemeyeceğine ilişkin, "Bizi bir şey engellemez. Biz kendi işimize bakacağız. Soruşturmamız neyi gerektiriyorsa onu yapacağız" dedi.

Köylü, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında verilen takipsizlik kararına yönelik AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.

Kendisi, CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz , AKP Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'den oluşan alt komisyonun, İstanbul'a gittiğini belirten Köylü, çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Adliyede çalışacakları bir mekan ayarlayacaklarını belirten Köylü, dosyayı inceleyeceklerini ve ifade de alacaklarını bildirdi. Köylü, savcılar nasıl yapıyorsa o şekilde bir soruşturma yapacaklarını kaydetti.

CHP'nin komisyona, dinlenilmesini talep ettiği 47 kişilik bir liste sunduğunun anımsatılması üzerine Köylü, listeyi tam inceleyemediğini belirtti.

Köylü, İstanbul'daki çalışmaların ne kadar süreceğini bilemediğini ifade ederek, "Kimi dinleyeceğimize kendimiz karar vereceğiz, onun içinden dinleyeceklerimiz de dinlemeyeceklerimiz de olur. Soruşturmamız neyi gerektiriyorsa biz onu yapacağız" dedi.

Takipsizlik kararının soruşturma komisyonu çalışmalarını engelleyip engellemeyeceği sorusuna Köylü, "Bizi bir şey engellemez. Biz kendi işimize bakacağız. O sonra düşünülecek şey" karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler