Ekrem İmamoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne ne yazdı?

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 10:30
Abone Ol google-news

Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, ailesiyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. İmamoğlu ile birlikte Anıtkabir'e akın eden çok sayıda yurttaş izdihama neden oldu. Yurttaşlar İmamoğlu'nu "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla karşıladı. 

İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve üç çocuğuyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. İmamoğlu'nun, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Ekrem İmamoğlu, ailesi ve beraberindeki parti heyeti, Misakı Milli Kulesi'ne geçti. 

İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu satırları yazdı:

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuva-i Milliye ruhunun 100. yılının içerisinde, aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür ve vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maniviyatını ve milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı...

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İLAN ETTİ

İmamoğlu'nun Anıtkabir Özel Defteri'nde 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' ünvanını kullanması dikkat çekti. 

KILIÇDAROĞLU, AKŞENER VE YAVAŞ İLE GÖRÜŞECEK

İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Genel Merkezi'nden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. İmamoğlu daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Mansur Yavaş ile de bir araya gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler