CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal’ın özüne döneceğini söyledi

61 bin 645 oy farkla kazanan Muhittin Böcek, Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimde gönül ittifakını sağladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 22:56
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’nin adayı Muhittin Böcek, “Seçimin kazananı Antalya oldu. Antalya’da yaşayan tüm yurttaşlarımıza kimsesizlerin kimsesi olacağımızı ve kimseyi ayırt etmeden herkesin derdine derman olacağımızı söyledik. Bunu herkes gördü ve belediyemizi iktidar partisinin elinden 61 bin 645 oy farkıyla aldık” dedi.

Millet İttifakı’nın adayı olarak Antalya’da seçim yarışına giren Muhittin Böcek, yüzde 50.61 oranında oy alarak AKP’nin yeniden aday gösterdiği Menderes Türel’i 61 bin 645 oy farkıyla geride bırakarak belediye başkanı oldu. Konyaaltı Belediye Başkanlığı görevini 25 yıl yürüten Böcek, deneyimini tüm Antalya’yı kalkındırmak için kullanacağını söyledi.

Kimlikli kent...

Seçim sonucunu Cumhuriyet’e değerlendiren Muhittin Böcek, “Seçimin kazananı Antalya oldu” dedi. Böcek, herkesi kucaklayan bir tavırla Antalyalıların yüzünü güldüreceklerini belirterek “Seçim sürecinde tam 99 gün 29 ilçe 913 mahallede yurttaşlarla buluştuk. Planlı, kurallı, kimlikli kent için geliyoruz dedik. Antalyamız için projelerimizi hazırlarken de ben değil biz diyerek akademisyenlerden, STK’lerden, meslek odalarından destek aldık. Yurttaşlarımızın dertlerini dinledik. Antalya’da kırsaldan kente, üreticiden tüketiciye herkese ulaştık. Onlara refah düzeylerini artıracağımız projelerimizi anlattık. Bu anlamda Antalya’da yaşayan tüm yurttaşlarımıza kimsesizlerin kimsesi olacağımızı ve kimseyi ayırt etmeden herkesin derdine derman olacağımızı söyledik. Bunu herkes gördü ve belediyemizi iktidar partisinin elinden 61 bin 645 oy farkıyla aldık” dedi.

Oy vermeyenin de başkanı

Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimde gönül ittifakını sağladıklarını kaydeden Böcek, “Bizi ötekileştirerek ‘zillet’ diyenler oldu. Ama ezanımıza, bayrağımıza saygı duyan, Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkan ve inanan aynı zamanda AKP ve MHP tabanının da kalplerine giren gönüllerin ittifak adayı oldum. Antalyamıza çok güzel alanlar katacağız. Bunları birlikte yapacağız. Herkesi kucaklayan bir anlayış güdeceğiz. 25 yıllık siyasi hayatımızda kimseyi ayrıştırmadım. Oy verenin de vermeyenin belediye başkanı olacağız” diye konuştu.

Altın Portakal’ın geri döneceği haberini veren CHP’li Muhittin Böcek, “Tam 55 yıldır varlığını sürdüren Altın Portakal özüne dönüyor. Tüm Antalyalılarımız ve sanatçılarımızla beraber festivalimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler