Ekrem İmamoğlu'dan Anıtkabir'de Kuvayı Milliye ruhuyla hizmet sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçilmesinin ardından dün ailesiyle birlikte ilk ziyaretini Anıtkabir’e gerçekleştirdi. İmamoğlu’nun geleceğini duyan binlerce yurttaş Anıtkabir’e akın etti. İmamoğlu’nun Aslanlı Yol’da yürümeye başlamasıyla birlikte tören alanında bekleyen binlerce yurttaş tarafından “Ekrem Başkan” ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı. Öte yandan İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanıyla imzalamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 02.04.2019 - 23:34
Abone Ol google-news

<video:1326370>

İmamoğlu’na yoğun ilgi gösteren yurttaşlar izdihama neden olurken, mozoleye çıkan merdivenlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle görevliler ile yurttaşlar arasında gerilim yaşandı. İmamoğlu, mozoleye kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde “Cumhuriyet Halk Partisi” yazılı çelenk bıraktı.

Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunan İmamoğlu daha sonra Anıtkabir özel defterini imzalamak için Misakı Milli Kulesi’ne geçtiği sırada yurttaşların yoğun sevgi gösterileriyle karşılaştı.
Başkan ünvanıyla imzaladı

Misakı Milli Kulesi’nde Anıtkabir özel defterini imzalayan İmamoğlu’nun deftere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı titrini kullanması dikkat çekti. Dua eden ve fatiha okuyan İmamoğlu, özel deftere şunları yazdı: “Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bugün manevi huzurunuzda, 1919 yılında başlattığınız Kuvayı Milliye ruhunun 100. yılının içerisinde, aynı ruhla 21. yüzyılda fikri hür ve vicdanı hür nesiller olarak, akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul’a tüm tarihi birikimi, maniviyatını ve milli unsurlarından asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı:

İmamoğlu’nun Misakı Milli Kulesi’nden çıkışını bekleyen binlerce yurttaş izdihama neden oldu. İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle İsmet İnönü’nün mezarını ziyaret edemedi. İmamoğlu ardından genel merkezin bahçesinde toplanan partililere CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la birlikte seslendi. İmamoğlu, aday olduktan sonra ilk yola çıkış anını Anıtkabir’den başlattığını anımsatarak, “Atatürk’ün ideallerimizde ve yol yürüyüşümüzde bize ışık olacağını biliyoruz. Bu ideallerimizin temel dayanığının Cumhuriyetin ilkeleri olduğunu biliyoruz. En büyük motivasyonumuzun bu ülkenin kurucusu ve değişmez lideri Mustafa Kemal Atatürk olduğunu biliyoruz” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Bu sandık Türkiye’nin hayrına bir sandıktır. Türkiye’yi buluşturan çok değerli, kaybedeni olmayan bir sandıktır. Bu uzlaşma, buluşma ve barışma seçimidir. Barışmanın ötesinde sevgiyle saygıyla dayanışmanın seçimidir. Hem ben hem Mansur Yavaş yerel yönetime Türkiye’de çok büyük ilklere imza atacağız. Bu bir başlangıç anıdır.” Kılıçdaroğlu da demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesi yürüttüklerini belirterek “Türkiye’nin en önemli 11 büyükşehir belediyesini insan sevgisiyle, birlikte yöneteceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Göreceksiniz her evde huzur, bereket olacak. Ekrem Başkanı İstanbul’a göndereceğiz” dedi.

‘Erdoğan tebrik etmeli’

İmamoğlu, ardından İYİ Parti Genel Merkezi’ne geçti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, makamında bir süre görüştüğü İmamoğlu ve ailesine ziyaret için teşekkür etti. Akşener, “İstanbul’da 31 bin 186 sandığın ikisi hariç bütün sandıkların imzalı, ıslak imzalı tutanakları elimizde. Dolasıyla bu halde bitmesi sadece yorar. Herkesi yorar. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Sayın İmamoğlu’nu tebrik etmesini ve tansiyonu düşürmesini bekliyorum” dedi.

Ardından İmamoğlu, Yavaş’ı ziyaret etti. Ziyarette soyut kavramlar üzerinden tekrar sandıkların açılıp, oyların sayılmasıyla ilgili iddiaların üzücü olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Süreci esefle takip ediyoruz. Yapılmamış uygulamalardır. Duyuyorum ki alelacele bazı seçim kurullarında şu anda çuvalları açma çabası içinde olan hakimler var. YSK’yi göreve davet ediyorum” dedi.

'İstanbul'un her köşesine 3 gündür afiş asan anlayış'

Öte yandan İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” unvanıyla imzalamasıyla ilgili “YSK’nin açıkladığı karar var, bizim elimizde veriler var. İnancımız bu yönde. Bu şekilde davranmayı istemezdim ama bütün İstanbul’un her köşesine 3 gündür afiş asan anlayışa gerçek kazananın kim olduğunu göstermek için onu yazdım” diye konuştu.

<haber-dikey:1327284>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler