AKP'nin seçim iptali için başvurusunun ardından CHP'den ilk tepki

AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece'de usulsüz seçmen kaydı yapıldığını gerekçe göstererek seçimlerinin iptali için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Talep, İl Seçim Kurulu tarafından reddedildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımıza ve bize 'pes' dedirtmeye devam ediyorlar " dedi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 13:07
Abone Ol google-news

Seçmen taşımalarına gerek olmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Hele Büyükçekme'de hiç gerek yok. Şu anda yaşanan süreç hukuksuzluk süreci. Sandıkta gasp ettirmediğimiz hakkımızı masa başında da yedirmeyiz." dedi. 

Altay, "AKP'nin bu süreci bu kadar yaymasından muradı nedir? Bazı düşüncelerimiz, tahminlerimiz var. Bunları şimdilik paylaşmak istemiyoruz. 11 ilçede sayım yapılmayacak. Bitti. Torbaların güvenliği emin ellerde." şeklinde konuştu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da süreci yakından takip ettiğini belirterek sürecin takipçisi olduğunu, bu süreçte adaletin tesis edilmesi noktasında katkı vermeye geldiklerini vurguladı. Türkkan, "Bütün sandıkları da saysalar seçim sonuçları değişmeyecektir. Burada siyasi manevra var. O manevra da şu; karşı tarafı yıldırarak belli bir tarafa çekmek. Seçimin selameti sizlerin soğukkanlılığı ile de çok alakalı" dedi. 

<haber-yatay:1331180>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler