Öztrak: İtirazlar iyi niyetli değil!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "Şu anda yapılanlar hukuki değildir. Yapılan itirazlar iyi niyetli değildir. Oy çuvallarının mühürlerinin sökülerek yeniden sayılması, milletimizin temiz oylarını saldırıya açık hale getirir." dedi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 13:37
Abone Ol google-news

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-AKP'nin Büyükçekmece'de usulsüz seçmen iddiasıyla oradaki seçimleri iptal başvurusu haberi, ilginçtir. İşlerin nereye doğru gitmekte olduğunun göstergesidir. İl Seçim Kurulu böyle bir talebi uygun görmemektedir. Ama anlaşılan kafalarda böyle bir senaryo yavaş yavaş yazılmaya başlanmıştır. Geçersiz oylarla seçimi alamayacağını görenler şimdi seçimi iptal etme hamlelerine girişmektedirler. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu yaşananlar sandıkta oy çalamayanların şimdi seçimi çalmaya niyetlendiklerini açık seçik ortaya koymaktadır.

-Anlaşılan planlanmış bir senaryo seçimin ertesi gününden itibaren ortaya konulmuştur. Bu güne kadar ortaya konmayan, çıkarılmayan FETÖ'nün siyasi ayağı şimdi düğmeye basmıştır. Milletimizin haremi ismetine operasyon çekenler bu defa milletin iradesine musallat olmaya çalışmaktadır. Seçim sonuçları üzerinde şaibe yaratarak sonuçları itibarsızlaştırmak, diğer yandan YSK üzerinde baskıyı arttırmak amaçlanmaktadır. Biz bu senaryoları 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri arasında yaşamıştık. 

-İstanbul'la ilgili sabah elimize gelen rakamlar: 17 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiştir. 119 bin 652 oy sayılmıştır. AKP'ye 2 bin 184 oy, 785 oy İmamoğlu'na yazılmıştır. 18 bin 742 dir aradaki fark. Bu farkın kapanmayacağı ortadır.

-(Anıtkabir ziyareti) Gerçekten bu seçimleri, İstanbul seçimlerini iptal ettirme noktasına kadar gitmeyi düşünenlerin kalkıp CHP'nin seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu'nun sözlerini bahane ederek söylediklerini anlamamız mümkün değil. Karşımızda çok ciddi bir algı operasyonu vardır. Sayın İmamoğlu, YSK sitesini açın bakın  İstanbul seçimlerinin kazanananıdır. Orada onun ismi var. Yıllarca bu ülkede başbakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış bir kimsenin seçim sonuçlarını AA kararttığı noktada "biz seçildik" diye çıkmasıyla bunu karşılaştırmak mümkün dahi değildir.

<haber-yatay:1331341,1331180,1331262>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler