Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy'de son durum

Şişli İlçe Seçim Kurulu'nda 6 bin 641 geçersiz oyun yeniden sayımı yapılıyor. Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy'de yeniden sayılan geçersiz oylarla ilgili açıklama yapan CHP'li Karabat, İmamoğlu lehine artış yaşandığını belirtti.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 14:09
Abone Ol google-news

Şişli İlçe Seçim Kurulu'nda geçersiz oyların sayımına saat 09.30'da başlandı. Sayım yapılan alanda her partiden birer temsilci, yüksek seçim kurulu görevlileri ve bir hakim bulunuyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe seçim kurulunda çuvallardaki oyların sayımı sırasında küçük tartışmaların yaşandığı görüldü.

FARK KAPANMIYOR 

 CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy'deki sayımla ilgili yaptığı açıklamada farkın Ekrem İmamoğlu lehine açıldığını belirtti. 

 

YSK’NİN VERİLERİNE GÖRE FARK 19 bin 531

YSK'nİn resmi internet sitesindeki verilere göre CHP ile AKP arasındaki fark 19.531'e yükseldi. Sabah saatlerinde CHP ile AKP arasındaki fark 18,742 idi. Ancak CHP'nin yüksek oy aldığı ilçelerde oylar yeniden sayıldıkça fark İmamoğlu lehine açılıyor. 

 

Kağıthane'de geçersiz oylar yeniden sayılacak

Tüm oyların yeniden sayılması talebinin de gerekçesi ve delili olmadığı gerekçesiyle reddine hükmedilen kurul kararında, geçersiz oylar yönünde ise "Çoğun içinde az vardır." kuralı uyarınca 298 sayılı yasanın 105. maddesinin 2. fıkrasındaki, "Geçersiz sayılan oy pusulası sayısı ve geçersizlik sebebi işlenmek zorundadır." hükmüne göre, bu hususların sonuç tutanaklarına hiç yazılmadığı gerekçesiyle geçersiz oyların yeniden sayılmasına, Kağıthane 1. ve 2. İlçe Seçim Kurullarının kararlarının bu yönden kaldırılmasına karar verildi.

Kararda, seçim torbasının açılmasından sonra geçersiz oyların ayrı şekilde bağlanıp mühürlenmediği ve diğer oylarla karıştırıldığı veya ilgili tutanaktaki geçersiz oy sayısının tutanakta yazılandan eksik ya da fazla olması ve bu şekilde geçersiz oyların tespitinin mümkün olmadığının anlaşılması durumunda, o sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanlığına ilişkin tüm oyların yeniden sayılarak sandık sonuç tutanağının yeniden düzenlenmesi, YSK'nın 3 Nisan 2019 tarihli kararı, 3. maddesi uyarınca yeniden yapılan sayımla ortaya çıkan sonucun tüm siyasi parti ve bağımsız adaylar yönünden geçerli olması gerektiğine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi. 

Daha önce Maltepe, Beyoğlu, Beylikdüzü ve Şişli içinde aynı kararlar verilmişti. Bu kararla birlikte oyların sayılacağı ilçe sayısı 5 oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler