Eskişehir'in Odunpazarı ve Çifteler ilçelerinde yeniden sayım kararı kaldırıldı

Eskişehir’in Odunpazarı ve Çifteler ilçelerinde, İl Seçim Kurulu tarafından verilen belediye başkanlığı için kullanılan oyların sayılması kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi. Odunpazarı ilçesinde AKP'nin talebi üzerine oyların tekrar sayılması kararı verilmiş, karara itiraz eden CHP, YSK'ye başvurmuştu. Adaylar arasında 8 oy fark olan Çifteler'de ise CHP'nin talebi üzerine oyların tekrar sayılması kararı verilmiş, MHP karara itiraz etmişti.

Yayınlanma: 06.04.2019 - 18:27
Abone Ol google-news

Seçime ittifak çatısı altında girmeyen Odunpazarı’nın mevcut Belediye Başkanı CHP’li Kazım Kurt, geçerli oyların 120 bin 394’ünü, Cumhur İttifakı Adayı AKP’li Volkan Doğan ise 113 bin 207’sini almıştı. Aradaki oy farkı 7 bin 187 olunca AKP, oyların tekrar sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvuru yapmış ancak başvuru olumsuz sonuçlanmıştı.

AKP’li Volkan Doğan (Solda) ve CHP’li Başkan Kazım Kurt

İL SEÇİM KURULU KARARI BOZDU

Bunun üzerine AKP, konuyu İl Seçim Kurulu’na taşıdı. İl Seçim Kurulu, ilçe seçim kurulunun kararını bozarak, belediye başkanlığı için kullanılan oyların tekrar sayılmasına karar verdi. 

YSK, AKP'NİN TALEBİNİ REDDETTİ

CHP, İl Seçim Kurulu'nun kararına itiraz etti. CHP'nin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belediye başkanlığı için kullanılan oyların sayılması talebini reddetti.

CHP ile ittifak yapmak istemeyen İYİ Parti’nin de aday çıkardığı Odunpazarı’nda, İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak, geçerli oyların 9 bin 447’sini almıştı.

ÇİFTELER İLÇESİNDE CHPNİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Çifteler ilçesinde de, 8 oy fark olan seçim sonucuna CHP,  İlçe Seçim Kurulu'na başvurarak itiraz etti. İtiraz oy çokluğu ile kabul edilmedi. Bunun üzerine CHP Eskişehir İl Başkanlığı, itirazı İl Seçim Kurulu’na taşıdı. İl Seçim Kurulu ise itiraz kabul ederek, belediye başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

MHP, İl Seçim Kurulu’nun Çifteler İlçe Belediye Başkanlığına ait sandıkların tekrar sayılması yönündeki kararına itiraz etti. MHP'nin itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, belediye başkanlığı için kullanılan oyların sayılması talebini reddetti.

10 bin 190 oy kullanılan ilçede, kesin olmayan sonuçlara göre MHP’li aday Kadir Bıyık 4 bin 758 oy, CHP’li aday Konakçı ise 4750 oy almıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler