Efkan Ala'yı kızdıran Jandarma sorusu: Bu ne demek şimdi?

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Jandarmanın siyasallaşması sorusuna 'Siyaset kötü bir şey mi? Bu kadar kişi sandığa gidiyor" şeklinde cevap vererek soruyu soran gazeteciye "Bu ne demektir şimdi?" diyerek fırça attı...

Yayınlanma: 24.10.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Başbakan Davutoğlu’nun “Molotof kokteyliyle yaklaşan ateşli silahla yaklaşmış muamelesi görür” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Ateşli silahlar yaklaştığı zaman hangi sonuçlar ortaya çıkıyor, molotof kokteyliyle yaklaştığında daha büyük daha ölümcül daha beter sonuçlar ortaya çıktığını Türkiye görmüştür. Ateşli silah neyse Molotof kokteyli de odur” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir gazetecinin, "Jandarma Siyasallaşacak endişesi var. Bunun için ne düşünüyorsunuz"  sorusuna gazeteciyi azarlayarak cevap verdi. Gazeteciye "Bu ne demek" şeklinde tepki gösteren Ala, "Kavramsal düşüncelerle yeni Türkiye inşaa edemeyeceklerini belirten Bakan Ala, “Siyaset kötü bir şey midir? Bu kadar insan sandığa ne için gider? Biz neden seçimler yaparız. Siyasetçiler karar alsın diye. Kararı siyasetçiler alacak bürokrasi de bu alınan kararları uygulayacak. Bu kadar net ve basittir. Bunlar demokrasinin temle kurallarıdır. O bakımdan aslında Türkiye’de devlet kurumları çeşitli açıklamalarla bunu içselleştirdiğini göstermiştir. Ancak hala maalesef bizim çok gerilerde kalmış bazı yazar çizerlerimiz ya da değerlendirme yapanlarımız hala oralardalar. O bakımdan bunları hala anlayışla karşılıyoruz. Türkiye bunlarla yoluna devam edemez” ifadelerini kullandı.

Peşmerge’nin dün geceden itibaren geçtiğine ilişkin iddialara da Bakan Ala, “Bunlar iddialarla, tahminlerle yürütülecek işler değil. Ülkenin uluslararası kararlarıdır. Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda gerekenler yapılmaktadır” dedi.

-“MOLOTOF KOKTEYLİYLE YAKLAŞILDIĞINDA ÖLÜMCÜL DAHA BETER SONUÇLAR ORTAYA ÇIKTIĞINI TÜRKİYE GÖRDÜ”-

“Sayın Başbakan ‘Molotof kokteyliyle yaklaşan ateşli silahla yaklaşmış muamelesi görür’ demişti bu aynı zamanda vur emrini kapsayan bir durum mu?” şeklindeki bir soruya da Bakan Ala, “O cümle neyi gerektiriyorsa odur. Ateşli silahlar yaklaştığı zaman hangi sonuçlar ortaya çıkıyor, molotof kokteyliyle yaklaştığında daha büyük daha ölümcül daha beter sonuçlar ortaya çıktığını Türkiye görmüştür. Ateşli silah neyse Molotof kokteyli de odur” diye konuştu. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler