CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'tan AKP'li Mevlüt Uysal'a 3 soru

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, seçmen taşındığı iddialarını gündeme getiren AKP'li Mevlüt Uysal'a 3 soru sorarak cevaplandırmasını istedi.

Yayınlanma: 10.04.2019 - 22:17
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Twitter hesabından Büyükçekmece'de usülsüz seçmen taşındığı iddiasında bulunan İBB eski başkanı ve AKP’nin Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal'a 3 soru yöneltti. 

Karabat'ın paylaşımları şöyle:

Büyükçekmece'de seçimi kaybedince rakiplerinin seçmen taşıdığı iddialarını dile getiren Mevlüt Uysal'a soruyorum:

1) Büyükçekmece'ye AKP'den belediye başkan adayı gösterildikten sonra kaç seçmenin kaydını taşıdınız?

2) Askerlik arkadaşınız olan L. E. ve eşinin ikametini aday gösterildikten sonra Büyükçekmece'ye taşıdınız mı?

3) Karşılama ekibinizden K. B. ve Belediyede sekreterliğinizi yapan E. K.'nin ikameti hangi tarihte Başakşehir'den Büyükçekmece'ye alındı? 

<haber-dikey:1339261> 

MEVLÜT UYSAL'IN AÇIKLAMALARI:

Uysal, bugün yaptığı açıklamada Büyükçekmece'de seçmen taşındığını iddia ederek, ”24 Haziran’a göre seçmen listesinde sadece 2 bin 100 civarında artış olsa da yüzde itibariyle Türkiye’nin hiç bir yerinde olmayan bir seçmen hareketi yaşandı. Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş.

26 binlik bir seçmen hareketini bir kişinin yapabilmesi mümkün değil. Organize şekilde yapılması gerekiyor. Adrese dayalı kayıt sistemi çıktıktan sonra seçmen listelerinin güncellenmesi bir vatandaşın bir yere nüfus kaydını alabilmesi ancak belediyeden alınan numarataj sistemi üzerindeki adrese kayıtla mümkün olur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler