Maltepe'de hukuk rezaleti: Sayılmış sandıklara iptal!

İstanbul’da sayımların sürdüğü tek ilçe olan Maltepe'de sayım bitmiyor. 1089 sandığın 913'ünün sayılmasının ardından, sayımlar AKP ve MHP’liler tarafından durdurulmuştu. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin başvurusu üzerine sayımı tamamlanan 400 sandığın tekrar sayılmasına karar verildiğini aktardı. Bu durumda sayımı yapılacak sandık sayısı 576'ya yükseldi. Sandık kurulu da yeniden 12'den 2'ye düşürüldü. CHP karara itiraz etti.

Yayınlanma: 14.04.2019 - 14:30
Abone Ol google-news

AKP ve MHP’li temsilcilerin tutanaklara imza atmaması üzerine sayımda görevli memurların da imza atmaması nedeniyle Maltepe'de sayım durmuştu. Maltepe’de süreci takip eden eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, AKP ve MHP'nin başvurusu üzerine ilave terminallerce sayılan 400 sandığın sayımınının iptal edildiğini duyurdu. Bu durumda bu sandıkların sayımı tekrar yapılacak. Oysa sayımı sabah 09.00'da yeniden başlayacak. 

Öte yandan 2'den 12'ye çıkarılan sandık kurulu yeniden 12'den 2'ye düşürüldü.

CHP'li Yarkadaş'ın paylaşımları şu şekilde:

''AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun yaptırdığı 400 sandığın sayımını iptal ettirdi. Bunun anlamı şu; sayımlar, 500. sandıktan yeniden başlayacak. Sayımları, ilk oluşturulan iki kurul yeniden sayacak. Bu yüzden, şu an toplam 576 sandık sayılmayı bekliyor. CHP karara itiraz etti.

'Maltepe'deki SAYIM DURDU. Çünkü; YSK'nın yazılı talimatına rağmen; memurlar, AKP ve MHP'li temsilciler tutanaklara imza atmıyor diye imza atmayacaklarını söylüyor. Oysa ki; YSK'ya göre hakimler ile CHP ve SP temsilcilerinin imzası yeterli. Maltepe Seçim Kurulu şu an toplantıda.

AKP ve MHP, İlçe Seçim Kurulu'nun oluşturduğu son 10 sayım istasyonunun saydığı 300 sandığın yeniden sayılmasını istiyor. Bunun anlamı 800 sandığı geçen sayım işleminin yeniden 500'lere dönmesi... Oysa ki; engelleme olmasa sayım bu gece bitecek, yarın mazbata verilecekti.''

CHP'Lİ TANAL: 'SUÇ İŞLİYORLAR'

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Maltepe'deki sayımlarda YSK'nın yazılı talimatına rağmen tutanaklara imza atmayan memurları Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edeceğini duyurdu. Tanal'ın sosyal medya üzerinden yapıtğı açıklama şu şekilde:

''Ak Parti ve MHP’ler birlikte tutanakları imzalamayan Memurlar hakkında YSK son Kararı..Sayıma devam yönünde...O Memurlar parti militanı gibi davrandıkları İçin cumhuriyet savcısına şikayet edeceğim... Seçim sonuçlarını geciktirmek,manipülasyon yapmak ve kamu düzenini bozma suçunu işliyorlar.''

İMAMOĞLU-YILDIRIM ARASINDAKİ FARK: 13.907 

Barış Yarkadaş Twitter hesabından İstanbul'da Ekem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkını açıklamıştı.

Son durumu paylaşan Yarkadaş, "Maltepe'de an itibariyle 1089 sandığın 913'ü sayıldı. Geride sayılacak olan 176 sandık kaldı. Şu an son sayımla birlikte Ekrem İmamoğlu 13.907 oy ile bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Biz de Maltepe'de sandık ve oy nöbetindeyiz" ifadelerini açıkladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler