YSK, HDP'nin KHK'li adaylarla ilgili kararını reddetti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP ve MHP tarafından yapılan olağanüstü itirazları görüşüyor. HDP'nin seçimi kazanan KHK'li adaylarla ilgili olağanüstü kararını reddetti.

Yayınlanma: 18.04.2019 - 14:00
YSK, HDP'nin KHK'li adaylarla ilgili kararını reddetti
Abone Ol google-news

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da AKP ve MHP tarafından yapılan olağanüstü itirazları görüşüyor.

<haber-dikey:1352124>
 
HDP’nin KHK’li seçilmişlere mazbata verilmemesine yönelik YSK’nin aldığı karara ilişkin yaptığı “Olağanüstü İtiraz” başvurusunda karar çıktı. Yaklaşık 2,5 saat süren tartışmaların ardından,  HDP’nin başvurusu 7’ye 4 oy ile reddedildi. 

Böylece adaylı başvurusu sırasında KHK’li adayların seçime girmesine onay veren YSK, bu adaylar seçildikten sonra haklarında “mazbata alamayacakları ve belediye başkanı olamayacaklarına” dair hüküm kurdu. 

HDP daha önce yaptığı açıklamada, YSK’nin tutumunu, “tasarlanmış bir siyasi komplonun parçası” olarak nitelendirmiş ve YSK üyeleri hakkında “görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle HSK’ya başvuruda bulunmuştu.

YSK’nin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması ile beraber AKP’nin birleştirilen İstanbul ve Büyükçekmece için olağanüstü itirazı ile MHP’nin İstanbul ve Maltepe için yaptığı olağanüstü itirazları da görüşmesi bekleniyor.

Bu olağanüstü itirazlara ilişkin saat 14.00 itibarıyla başyalan kurul toplantısının dosyalarını inceleme süresinin birkaç gün süreceği tahmin ediliyor.

Sadece İstanbul itirazı için YSK’ye üç bavul dolusu delil, 50 sayfalık dilekçe ve 15 ek belge sunuldu. Kurul üyelerinin delilleri inceleme süresinin 2 ile 4 gün süreceği ifade ediliyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler