Engin Özkoç: Genel Başkan'a yapılan teklif içimizi acıtmıştır

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de açıklama yaptı. Özkoç, "Genel başkanımıza ev içerisinde yapılan şu teklif hepimizin içini acıtmıştır" diyerek Kılıçdaroğlu'nun üzerine parka ve şapka giydirilmek istendiğini belirtti. Soylu'nun açıklamasına da değinen Özkoç "Hala kışkırtmaya, ayrıştırmaya ve savaştırmaya devam etmek istiyorlar" dedi.

Yayınlanma: 22.04.2019 - 13:37
Abone Ol google-news

<video:1357754>

Özkoç'un açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

Cumhur İttifakı, bize ve milletimize çok ağır sözlerle saldırıda bulundu. Kendisine oy vermeyenler için aşağılık kelimesini kullandı. 'Zillet ittifakı' dedi, oy vermeyenleri terörist ilan etti. Binlerce insan bundan duyduğu üzüntüyü dile getirirken en çok canımızı acıtan şehit aileleriydi. Şehit aileleri 'Biz evladımızı verdik bu ülke için. Bu ülkeyi yöneten insanlara karar verdiğimiz için terörist mi olduk?' dediler. Şehit cenazelerine CHP'yi almayın, protokole sokmayın' sözleri hafızalardaydı. Karşı taraf insanları germek için çaba gösterdi. İstanbul'da seçimi aldığımız çok açıktı. Mersin'de Ankara'da Adana'da olduğu gibi. 

"Emniyet'in, Valiliğin haberi vardı"

Hiçbir kışkırtmaya gelmedik, ülkesinde demokrasinin yara almasını istemeyne insanlarla bekledik. Bizi, milletimize hizmet edeeğimiz alandan uzaklaştırıp günlerce sandık başında beklettiler. Sonuçları kabul etmediler, kabul etmediler, kışkırtmaya devam ettiler. Aynı az önce İçişleri Bakanı'nın az önce yaptığı konuşmada söylediği sözler gibi. Hala kışkırtmaya, ayrıştırmaya ve savaştırmaya devam etmek istiyorlar. Dört evladımız şehit düştü. CHP lideri şehit cenazesine gideceğini ifade edince CHP liderinin korumasını üstlenen koruma müdürü 10:03'te Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Yani prosedür yerine getirilmişti. Emniyet'in, Valiliğin haberi vardı. MSB'nin haberi vardı. Milli Savunma Bakanı'nın koruması arayıp Genel Başkan'ınız katılacak mı sorusuna arkadaşlarımız evet diye cevap verdi.

"Olayın gelişi belliydi"

Az önce İçişleri Bakanı'nın ifade ettiği gibi emniyetten müdahale söz konusu oldu mu? Provokatörleri oradan uzaklaştıran bir müdahale oldu mu? Hayır. Tek bir müdahale dahil olmadı. Olayın gelişi belliydi. Daha önceden bilgilendirilen emniyet müdürleri görevini yapmıyordu.

Bu saldırı öldürmek amacıyla yapıldı. Genel Başkan'a defalarca yumruklandı, genel başkan yardımcımızın kaburgası kırıldı. Yanlarına girip provokatörleri uzaklaştıran bir emniyet müdahalesi malesef sağlanmadı. Tamamen öldürmeye kast edilen bir saldırıydı.

 "Komutanlara da teşekkür ediyoruz"

Biz o köydeki bütün insanların tamamını suçlamıyoruz, evini açanlara bir suçlama söz konusu değildir. Evini açarak linç girişiminden kurtaranların tamamını buradan selamlıyoruz. Devletimizin yapamadığı kucaklamayı milletimiz yapmıştır. 'Sizi, burada bizim ölümüz çıkmadan buradan alamazlar' diyen üst düzey komutanlara da teşekkür ediyoruz.

"Şu teklif hepimizin içini acıtmıştır"

Genel başkanımıza ev içerisinde yapılan şu teklif hepimizin içini acıtmıştır. Genel Başkanımız evden çıkarken kendisinin üzerine parka ve şapka giydirilmek istenmiştir. Bu teklifi yapanlar bu elbiseleri bugüne kadar kime giydiriyor ve kimi öyle kaçırıyorlarsa aynı kişilikte ve aynı düşüncede insanlardır. Genel başkanımızın kimseden kaçacak durumu yoktur. Evden dimdik çıkmış, araca binmiş ve olay yerinden uzaklaşmıştır.

"İstifa etmeliler"

Bu olayın bir sonucu olmalı Türkiye Cumhuriyeti yasalarla, adaletle yönetiliyorsa bunu bu noktaya getiren kişiler yasalar karşısında hesap vermeliler. Kendilerini zırh gibi koruyan görevinden istifa etmeliler. İçişleri Bakanı bu olayın çok öncesinden yurttaşlarımızı karşı karşıya getiren bir tutum sergilemiştir. İçişleri Bakanı, milletimizi kendisine oy vermeyenleri teröristlerle ilişkilendirmiştir.

Hukukçularımız sabaha kadar Jandarma Komutanlığı'nda takip ettiler, ediyorlar. Süreçle ilgili olanlarla gidip oturup konuşacağız. Suça teşvik edenlerin, alet olanların yargılanmasıyla ilgili olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. 

<haber-yatay:1357012>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler