Erdoğan'ın milyarlık Ak Saray'ına kova lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam odasının tavanında su sızıntısı saptandı.

Yayınlanma: 30.10.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

AOÇ arazisi üzerinde yaklaşık 1 milyar TL’ye inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda   Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kullanacağı makam odasının tavanında su sızıntısı saptandı. Su kaynağının bulunması için yoğun bir çalışma yürütüldü. 29 Ekim resepsiyonunun benzer sorunlar nedeniyle iptal edildiği ileri sürülse de Köşk kaynakları bunu yalanladı. Çalışmalar nedeniyle sarayın tüm ışıkları gece boyunca açık tutuluyor.

Başbakanlık binası olarak tasarlanan, ancak Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüşen AOÇ arazisi üzerindeki devasa yerleşke yaklaşık 1.1 milyar TL’ye mal oldu. Toplam 1000 odası, lüks avizeleri, granit döşemeleri ve bina içerisindeki ağaçlarıyla dikkat çeken sarayın inşaat 150 dönüm arazi üzerinde başlamış ancak yapılan eklemelerle toplam alan 300 bin dönüme ulaşmıştı. Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız, Beylerbeyi gibi Osmanlı saraylarının tümünden daha büyük olan Saray’ın tüm inşaatları bitirildi. Yerleşkede yalnızca Erdoğan ve ailesi için yapılan 3 katlı rezidansın inşaatı sürüyor. Rezidans dışındaki bölümleri tamamlanan sarayın 29 Ekim’de açılması planlanıyordu. Hatta dün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı da yeni sarayda yapılacaktı. Ancak, son anda plandan vazgeçildi. Erdoğan, 29 Ekim programı çerçevesinde yalnızca sabah saatlerindeki kutlamaları sarayda kabul etti. Akşamki resepsiyon ise Ermenek’teki maden kazası nedeniyle iptal edildi. İptalle birlikte çeşitli iddialar da gündeme geldi. Bu çerçevede temizlik işçilerinin kullandıkları malzemeleri tuvaletlere atması nedeniyle binada su taşkınları oluştuğu ileri sürüldü. Ancak Köşk kaynakları bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Buna karşın Cumhuriyet, saray inşaatıyla ilgili bir başka skandal bilgiye ulaştı. Edinilen bilgilere göre tüm iç ve dış tefrişatı tamamlanan sarayda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam odasında tavanın
bir bölümünde su sızıntısı tespit edildi. Skandal üzerine inşaatı sürdüren firma yetkilileri alarma geçti ve suyun kaynağını bulmak için yoğun çalışma başlattı. Ancak uzun süre tavandan akan suyun nereden geldiği bulunumadı. Krize neden olan su sızıntı sorusunun uzun uğraşlar sonucu çözüldüğü öğrenildi.

Işıklar gece boyu yanıyor

Çalışmaların sarkması nedeniyle 29 Ekim’de “aç-kapa” yapan sarayda son rötuşlar yapılıyor. cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın her noktası tek tek gözden geçirilirken, bazı bölümlerde tadilat çalışmaları sürdürülüyor. çalışmalar nedeniyle 1000 odalı sarayın tüm ışıkları gece boyunca açık bırakılıyor. Sarayın ışıkları kilometrelerce uzaktan bile görülebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler