Saldırgan eli öpülerek karşılandı! Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. 'Türkiye'ye baharı getirmek için uğraşacağız diyen Kemal Kılıçdaroğlu' kendisini yumruklayan ve serbest bırakılan Osman Sarıgün'ün elleri öpülerek karşılanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 24.04.2019 - 12:28
Abone Ol google-news

<video:1360628>

Ankara Çubuk'taki şehitcenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruk atan ve serbest bırakılan Osman Sarıgün elleri öpülerek karşılandı. Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili "Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum... Bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyorum. Bütün bunları aşacağız. Bütün bu gerginlikleri aşacağız" açıklamasında bulundu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit cenazesindeki saldırı nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Uysal'ı uğurlarken basın mensuplarına açıklama yaptı. Uysal ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Gerçekten de toplum olarak fazla gerildik. Tasada ve kıvançta beraber olan toplumlar, milletler huzur içinde yaşarlar. Dolayısıyla biz farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, tasada ve kıvançta beraber olmalıyız. Beraber şarkılar söylemeliyiz. Beraber türküler söylemeliyiz. Beraber sevinmeliyiz, beraber üzülmeliyiz. Sevinçlerimizi çoğaltmalıyız. Bana yapılan saldırı, daha doğrusu linç girişimi, affedilecek bir olay değildir ama her şeye karşın sağduyumuzu korumak zorundayız. Toplumu fazla germemek zorundayız. Ben, her konuşmamda bir şekliyle ifade ediyorum. Ben, bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyorum. Bütün bunları aşacağız. Bütün bu gerginlikleri aşacağız ve yeniden Türkiye'ye huzurun gelmesi ki bizim siyasi söylemimizdir. Yeniden Türkiye'ye baharın gelmesi için çaba harcayacağız. Bahar geldi, o baharı bütün Türkiye coğrafyasına yayacağız. Bizim temel hedeflerimizden birisi budur." diye konuştu.

Kendisine yumrukla saldıran Osman Sarıgün'ün adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakılmasının hatırlatılması ve "Bir de fotoğraflar var. Saldırganı ziyaret edenler, elini öpenler var. İki olayı da değerlendirebilir misiniz?" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir siyasal baskı olmasa böyle bir tablo ortaya çıkmaz. Bunun ötesinde farklı bir şey söylemek istemiyorum." değerlendirmesini yaptı.

'YSK’nin KHK ile ilgili aldığı karar, doğru bir karar'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerle ilgili aldığı kararın doğru olduğunu söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin YSK'nin İstanbul seçimleriyle ilgili itiraz sürecine ilişkin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, "YSK’nın KHK ile ilgili aldığı karar, doğru bir karar. Diyor ki 'bunlar gidip oy kullanabilir'. Daha önce de benzer kararlar var" dedi.

"Demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir"

Gültekin Uysal da hem "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduklarını hem de siyasi atmosferi değerlendirdiklerini aktardı.

Uysal, "Bugün, Türkiye'de üzülerek ifade ediyorum; demokrasimizin oksijeni tükenmek üzeredir. Siyasi rekabetin, partilerin, aktörlerin arasındaki meşru çizgilerin bilerek ve isteyerek silinmeye çalışıldığı bir dönemin içerisindeyiz. Bütün bunlara rağmen bir yerel seçimi geride bıraktık. Acılarda bile bir araya gelemez hale getirilmek istenen, ortak paydayı, müşterek değerleri, siyasi alanda bir rekabet unsuru haline getirilmek istenildiğini görüyoruz. Hepimizin ortak çabası, Türkiye'nin meselelerini demokratik kanallara aktarabilmesidir." ifadesini kullandı.

Bu tür hadiseler karşısında dayanışmanın önemine vurgu yapan Uysal, Kılıçdaroğlu'nun şahsında tüm CHP camiasına "geçmiş olsun" dileklerini tekrarladı.

Öte yandan, CHP Genel Merkezi'ne gelen Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği üyeleri de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çiçek vererek, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

<haber-dikey:1360380>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler