Seçim ayarlı görüşme

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile 8 yıl sonra avukatlarıyla yapılan görüşmeden önce 31 Mart’ın hemen ardından bir ön görüşme yapıldığı, iddia ediliyor. Avukatlarıyla yapılan görüşmede İmralı’dan verilecek mesajın içeriği konusunda pazarlık yapıldığı bu nedenle 2 Mayıs’ta gerçekleştirilen görüşmenin 6 Mayıs’ta kamuoyuna duyurulduğu ileri sürülüyor.

Yayınlanma: 08.05.2019 - 21:44
Abone Ol google-news

YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal ettiği gün, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile avukatlarının 8 yıl aradan sonra İmralı’da görüşme yaptığının kamuoyuna duyurulması iktidarın Kürt kökenli seçmene bir mesaj verdiği şeklinde yorumlanmıştı.

Öcalan’a yönelik uygulanan sözde tecritin kaldırılması talebiyle HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven 6 ayı aşkın süredir açlık grevi yapıyor. 

İddialara göre Öcalan 2 Mayıs’ta gerçekleşen görüşmenin 4 gün sonra 6 Mayıs’ta kamuoyuna açıklanmasının Öcalan’ın kamuoyuna duyurulacağı mesajların içeriğinde anlaşma sağlanamamasından kaynaklandığı ileri sürülüyor. Mesajın içeriği konusunda pazarlık yürütüldüğü ifade ediliyor.

Öte yandan Öcalan'ın avukatları yeniden görüşme için başvuruda bulundu. 

<haber-yatay:1380674,1382495,1379857,1381603>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler