Emine Ülker Tarhan 'ANA Parti'nin kuruluş dilekçesini verdi

CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 10:28
Abone Ol google-news

Bir süre önce CHP’den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Anadolu Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

Emine Ülker Tarhan, "Biz az önce Anadolu Partisi'ni kurduk. Mutluyuz, umutluyuz. Belki 'neden' diye biraz açmak gerekir. Neden Anadolu Partisi? Çünkü Anadolu, bir milletin doğuş ve varoluş hikayesi. Çünkü Anadolu, kültürlerin kaynaştığı, ebedi yurdumuz. Çünkü Anadolu, zulme karşı, işgale karşı direnişin kalesi. Çünkü Anadolu, tertemiz insanların ülkesi. Biz odağına insanı koyduk, Türkiye'yi ayağa kaldırmak için Anadolu Partisini kurduk. 'Uğurlu olsun' diyorum. 'Önemli olsun' diyorum. Adı gibi 'kadim olsun' diyorum, Anadolu Partisi. ANA Parti, ülkemize ve ulusumuza, milletimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Tarhan, "Başka partilerle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Ama Türkiye'nin her yerinden, her kesimden insan olağanüstü bir ilgi gösteriyor. Ben sizin ilginize de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tarhan, partinin kurucuları ve amblemi gibi konularda daha sonra ayrıntılı açıklama yapacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Partisi'ni kuran Emine Ülker Tarhan'dan ilk açıklama - VİDEO

Parti güneş ve ay çiçeğinden oluşan bir amblem kullanılacak. Amblemdeki güneş, Anadolu ve umudu, ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyor.

ANADOLU PARTİSİ KURULDU... EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR?

ESKİ CHP'Lİ BAŞKANIN EŞİ DE PARTİDE

Gerçek Gündem'in haberine göre, eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in eşi Meltem Ünal Erzen de ANAPAR'ın kurucuları arasında yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen halen İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olarak görev alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler