10 Ekim Ankara katliamı davasının avukatlarından AKP'li Bayram'a tepki

CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, IŞİD’in bombalı saldırısında hayatını kaybeden Dicle Deli’nin cenaze törenine katılmasıyla ilgili “terörist cenazesine katıldı” diyen AKP'li vekil Serkan Bayram hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. Bayram'a bir tepki de 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu'ndan geldi.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 13:50
Abone Ol google-news

10 Ekim Ankara Katliamı Davası avukatlarının Serkan Bayram hakkında bütün yasal girişimlerin takipçisi ve yürütücüsü olacaklarının belirtildiği açıklamada "Türkiye Barolar Birliği ve üyesi bulunduğu Baro’nun da bir an önce kendisi hakkında disiplin soruşturması başlatmasını talep etmekteyiz" denildi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu'nun açıklaması şu şekilde:

Serkan BAYRAM isimli AKP milletvekili twitter hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile 10 Ekim 2015 günü yaşamını kaybetmiş olan Dicle DELİ’yi terörist ilan etmiş, Dicle’nin cenazesine katılmış olan Ekrem İMAMOĞLU’nu terörist cenazesine katılmakla suçlamıştır.

10 Ekim 2015 günü insanlığa, yaşama, barışa karşı çok ağır bir suç işlenmiş, korunduğu, gözetildiği, yol verildiği apaçık ortada olan IŞİD’liler eliyle, Ankara’nın orta yerinde ülkenin en büyük katliamı gerçekleştirilmiştir.

IŞİD için tek bir olumsuz söz etmeyenlerin, IŞİD’lileri öfkeli çocuklar olarak tanımlayanların sözlerini o günden bu yana asla unutmadık. AKP milletvekili Serkan BAYRAM, aradan geçen zaman içerisinde üyesi bulunduğu siyasi partinin halen aynı düşüncede olduğunu sarfettiği sözler ile bir kez daha ilan etmiştir.

IŞİD ve IŞİD’liler için söylenmeyen sözler, 10 Ekim günü hayatını kaybedenler için zikredilmektedir. Dicle DELİ, o gün hayatını kaybetmiş olan 103 kişiden biridir. Ailesi katliam anından bu yana adalet için mücadele eden, başka kimsenin çocukları ölmesin diye çaba harcayan müvekkillerimizdir.

Dicle’nin hatırasına bitmek bilmeyen siyasal hesaplar uğruna saldıran Serkan BAYRAM mevcut ceza kanunu ve daha da önemlisi insanlığın bütün değerleri kapsamında ağır bir suç işlemektedir. Kendisinin avukat olduğu bilgisi ise bizler için asla kabul edilmez bir durumdur.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası avukatları olarak Serkan BAYRAM hakkında bütün yasal girişimlerin takipçisi ve yürütücüsü olduğumuzu belirtmek isteriz. Öte yandan Türkiye Barolar Birliği ve üyesi bulunduğu Baro’nun da bir an önce kendisi hakkında disiplin soruşturması başlatmasını talep etmekteyiz.

10 Ekim Ankara Katliamının adalet mücadelesini yürütürken o gün yitirdiklerimizin hatırasına yapılacak saygısızlıklara sessiz kalmayacağımızı ilan ederiz. Dicle DELİ ve o gün yitirdiğimiz bütün güzel insanlar bu ülkenin barış ve demokrasi mücadelesinin en güzide yerinde yaşamaya devam ediyorlar ve her zaman yaşayacaklar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler