Öztrak: Ramazanmış, cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar

CHP Sözcüsü, YSK’nin gerekçeli kararında somut delil ortaya koyamadığını vurguladı. Öztrak, “Bir tek İstanbul’un rantının peşindeler. İhale ve yandaş vakıflar üzerinden kurdukları düzeni devam ettirme peşindeler” dedi. Öztrak, "Ramazanmış cumaymış, cami açılışıymış, iftarmış demeden hak yemeye devam ediyorlar" ifadelerini de kullandı.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 13:26
Abone Ol google-news

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, AKP’nin 7 Mayıs’ta yayımladığı “seçim neden iptal edildi” başlıklı broşürdeki ifadelerin 22 Mayıs’ta açıklanan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) gerekçeli kararında aynen yer aldığını belirtti. Öztrak, “Bu kararın nerede yazıldığı belli. 250 küsur sayfa karar yazılmış, bunun önemli kısmı muhalefet şerhi, 200 sayfası bir sürü tespit. Topu topu 12 sayfa var onu da 7 üye yazamamış. Çünkü minareye kılıf bulamamışlar. Onu da saray yazmış, bunların eline vermiş, bunlarda imzalamışlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında YSK’nin gerekçeli kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, “31 Mart’tan sonra iktidar, sandıkla geldiği İstanbul’dan sandıkla gitmeyi içine bir türlü sindiremedi. 6 Mayıs’ta YSK, Saray’ın zoruyla sandık darbesi yaptı. Milletin verdiği mazbatayla İstanbulluların iradesi de gasp edildi” dedi. Öztrak, “Saray’da yazıldığı belli olan gerekçesiz bir kararla 1950’den bu yana oluşan tüm seçim hukuku ve içtihatlar çöpe atıldı” diye konuştu.

6 Mayıs’ta açıklanan kısa kararda seçimin iptal gerekçesinin sandık kurullarında memur üyelerin eksikliği olduğunu anımsatan memur olmayan sandık kurulu başkanlarının nasıl seçimin sonucuna tesir ettiklerine dair tek bir madde bulunmadığını söyledi. “Bu alenen sandık darbesidir” ifadesini kullanan Öztrak, YSK Başkanı Sadi Güven’in “Usulsüz atanmış sandık kurulu başkanlarının seçimin sonuca tesir ettiğine dair bir bulgu olmadığından ben bu karara katılmıyorum” dediğini de aktardı. Öztrak, ayrıca gerekçeli kararda, İstanbul’da oyların çalındığına dair de hiçbir ifade olmadığını vurguladı.

Görüntüler nerede
Öztrak, “YSK bu kararıyla çalınanın oy değil, mazbata olduğunu aslında ilan etmiştir. Bu arada Saray’ın ‘elimizde’ dediği hırsızlık görüntüleri de bir türlü ortaya çıkmıyor, bekliyoruz. Bir türlü ortaya çıkmıyor. Madem böyle görüntüler var diyorsunuz, bunu mutlaka kamuoyuyla paylaşmanız lazım. Saray’ın İstanbul adayı da ‘Benim bu görüntülerden haberim yok’ diyor. Bence bu yalanın da ömrü çok kısa” dedi. Öztrak, “Önlerine gelene hırsız damgası vuruyor. Ramazanmış, cuma namazıymış, cami açılışıymış, iftarmış, dinlemeden hak yemeye devam ediyorlar. Şu mübarek ramazan ayında cuma namazının, cami açılışının, iftarların huzurunu bozuyorlar. Bir de Diyanet İşleri Başkanı’nı yanlarında gezdirip siyasi şovlarına figüran ediyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde bir cumhurbaşkanı bir belediye başkanlığı seçimi için bu kadar kendini ortalara atmaz, milletini bir belediye başkanlığı seçimi için bölüp parçalamaz” dedi. YSK’nin kamu görevlisi listesine imamları da eklenmesine ilişkin soru üzerine “YSK’ye sorulmuş sanıyorum, YSK’de buna olumlu cevap vermiş. İmamlar da 657 sayılı Kanun’a tabi devlet memurlarıdır. Dolayısıyla bizim buna herhangi bir itirazımız olmaz” yanıtını verdi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sandık kurulu listelerinde yine kamu görevlisi olmayanların görevlendirildiği iddiasında bulunduğu, buna karşılık Binali Yıldırım’ın da “İtiraz etsinler, değiştirsinler” sözleri hakkındaki soru üzerine Öztrak, şu ifadeleri kullandı: “Açıkçası AK Parti’nin adayının söylediği bu laflar ilginç. Demek ki onlar itiraz etmeyecekler, eğer seçimi kaybederlerse bir daha masada aynı iddiaları dile getirip, seçimi kapabilmek için bunu kullanacaklar. Hep söylüyorum, bu sandık başında memur olmayan başkanları nereden tespit ettiler, bunlar ilginç. Seçimi kaybedince de bu mayınlar ortaya mı çıkarıldı diye insan düşünmeden edemiyor.”

‘Düzen devam etsin istiyorlar’
İktidarın rant düzenini sürdürmek istediğini tek derdinin de bu olduğunu anlatan Öztrak, “Ne oldu 3600 ek gösterge? Tık yok. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını düzeltecek çözümler nerede? Milletin dertlerine sırtını çevirmiş durumdalar. Bir tek İstanbul’un rantının peşindeler. İhale ve yandaş vakıflar üzerinden kurdukları düzeni devam ettirme peşindeler” dedi.

 <haber-yatay:1409496>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler