Ekrem İmamoğlu: “Son hafta sürprizlerim olacak”

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sandıkta mücadele etmeye devam edeceğini kaydederek, “Bu kötü boksörler kavga etmek istiyor. Onları ringde tek başına bırakacağız. Ondan sonra kendi başına kalacaklar ve kendileriyle kavga etmeye başlayacaklar” dedi. İmamoğlu, tatile gideceklerin dönüp dönmediğinin kontrol edilmesi gerektiğini söyleyerek, son bir hafta kala sürprizleri olduğunu da duyurdu.

Yayınlanma: 26.05.2019 - 13:54
Abone Ol google-news

<video:1411531>

Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’deki Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Kampanya Koordinasyon Toplantısı’nda İstanbul Gönüllüleriyle bir araya geldi. Salona “ Her şey çok güzel olacak” ve “İmamoğlu varsa umut var” yazılı pankartlar, Türk bayrağı ve Atatürk’ün fotoğrafı asıldı. İmamoğlu’na Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı eşlik etti. Burada konuşan İmamoğlu, “Siz değerli İstanbul Gönüllüleri’nin de katkılarıyla harika bir kampanya yönettik. Birileri kentin yaşayanlarına başka sıfatlar takarken, biz, ‘Herkes bizim, İstanbul İttifakı’nın adayıyız. Benden olan-olmayan diye ayıran bir siyasi anlayışın karşısında, biz; 16 milyon vatansever, 82 milyon vatansever’ dedik. Kimseyi dışarıda bırakmadık. Bu pozitif dil, milletin kalbinde taht kurdu. Bana bu yolda, toplumla siyaset üstü bir dil kurmama en büyük fırsatı tanıyan, İstanbul Gönüllüleri’siniz” dedi. 31 Mart seçim günü gecesi Anadolu Ajansı’nın veri akışını durdurduğunu anımsatan İmamoğlu, “Sizlerin katkılarıyla, sandıklarda muhalefet partililerin ve tabii ki İstanbul Gönüllüleri’nin bilgi akışlarıyla inanılmaz bir çalışma ortaya koyduk ve hep beraber hakkımızı yedirtmedik. Yine, ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyeceklerdi, dedirtmedik. 31 Mart gecesi ve sonrasındaki sandık sürecinin her anında, sandığın demokrasinin teminatı olduğunu gören halkımız, sürece sahip çıktı. Bu sürecin kahramanları var” diye konuştu. YSK’nin gerekçeli kararını eleştiren İmamoğlu, “YSK denen bir avuç insan, bu sürece en büyük sıkıntıyı veren o anlayışa karşı, çok donanımlı hareket edeceğiz. Kimsenin aklına gelmeyecek uydurma gerekçelerle, hakkımızı gasp ettiler. Demokrasiyi sıkıntıya soktular. Ama yılmayacağız. 23 Haziran’a giderken, bayrama gider gibi sandık mücadelesi vereceğiz. Bu kötü boksörler kavga etmek istiyor. Onları ringde tek başına bırakacağız. Ondan sonra kendi ringde tek başına kaldığında kendileriyle kavga etmeye başlayacaklar” dedi.

’Benim çocukluğumu, gençliğimi çaldılar’

İmamoğlu, dün akşam katıldığı Saadet Partisi iftarında yaşadığı bir olayı anlatarak, ”Yanıma 13-14 yaşında bir kızımız geldi. Ağlayarak, bana ‘Bu ülkeye adalet gelecek mi başkanım’ diye sordu. 13-14 yaşındaki kızımız adalet istiyorsa, hep birlikte adalet getireceğiz bu ülkeye" dedi. İmamoğlu, dün gece Esenler’de yaşanan izdiham nedeniyle yarım bıraktığı mitingin ardından arabasını kilometrelerce takip eden gencle yaşadığı anıya da kaydederek, ”Genç kardeşim, arabanın camına şamarıyla vurdu. ‘Durun’ dedim. Adam bana, ‘Ekrem Abi, kurtaralım bu şehri. Benim çocukluğumu, gençliğimi çaldılar’ dedi. Beraber kurtaracağız” dedi. İmamoğlu sahnenin yanında kendisini dinleyen gencin yanına giderek kucaklaştı.

 

“Ucu size dokunur diye mi anlatmıyorsunuz?”

Siyasete dinin karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Ramazan ayında her türlü kötü sözü söylüyorlar. İftiralar atıyorlar. Bazen din adamlarını yanında bile konuşuyorlar. Biz, toplum olarak din adamlarına ayrı bir değer veren bir milletiz. Ey siyasiler veya siyasi davranmayı kendilerine ilke edinmiş olan insanlar; Siyasete dini asla alet etmeyin. Bu milletin vicdanı bunu kabul etmez. ‘Yiyiniz, içiniz ama asla israf etmeyiniz’ ayetimiz var. Bunları anlatın. Niye anlatmıyorsunuz? Ucu size dokunur diye mi? Herkese güzel söz söylemek nasip olmuyor. Bazı insanların sözleri 100 yıl geçse de unutulmaz. Mesela, ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.’ Bazılarının da sözleri akşamdan sabaha değişir. Bir günde hatta bir saatte bile kıymeti kalmaz” dedi. İstanbul Gönüllülerine uyarılarda bulunan İmamoğlu, “Disiplinli çalışırsak başarıyı elde ederiz. Ev ziyaretleri yapın. Sandıklarda görev almayı teşvik edin. Sandığa hazırlık yapalım. Eğitimlere katılın. Tatile gidenler dönüyor mu kontrol edelim. Bayramdan sonraki bir hafta size sürprizlerim olacak.” dedi. İmamoğlu ardından Sancaktepe’de yurttaşlarla buluştu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon