“5 yılda yapacaklarımızı hayal edin”

Sancaktepe'de yurttaşlara seslenen İBB'nin seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, "18 günde yaptıklarımızı bile kıskandılar. 1800 günde, 5 yılda yapacaklarımızı bir hayal edin. Çatlayacaklar. Çünkü o bir avuç insanın hizmet gibi bir derdi yok. Toplumla bağları yok. Bu kardeşiniz halkın arasında, çarşıda, pazarda. Niye pazarlara gelemiyorlar? Etiketlerden korkuyorlar" dedi.

Yayınlanma: 26.05.2019 - 18:36
Abone Ol google-news

Ekrem İmamoğlu, Samandıra ve Sancaktepe’de yurttaşlarla buluştu.

İmamoğlu ilk olarak Samandıra’da taksi durağını ziyaret etti. Daha sonra Sancaktepe Demokrasi Caddesi’nde yurttaşlara seslenen İmamoğlu, “18 gün görevde kaldık. 18 günde yaptıklarımızı anlatacaksınız. Gençlere öğrenci indirimi yaptık. Suda indirim yaptık. Dini, milli ve resmi bayramlarda ulaşımı ücretsiz hale getirdik. Bütün bu hizmetler bize ait. Bunlar bizim vaadimizdi. Bu arkadaşlar kopya da çekiyor. Halkımız kopya çekeni çok iyi biliyor. 18 günde yaptıklarımızı bile kıskandılar. 1800 günde, 5 yılda yapacaklarımızı bir hayal edin. Çatlayacaklar. Çünkü o bir avuç insanın hizmet gibi bir derdi yok. Toplumla bağları yok. Bu kardeşiniz halkın arasında, çarşıda, pazarda. Niye pazarlara gelemiyorlar? Etiketlerden korkuyorlar. Ekonomi, işsizlik insanların canını yakıyor. Bu ülkede resmi olarak 5, gayri resmi olarak 8 milyon işsiz var. İlçe ilçe gezeceğinize, mitingler yapacağınıza, millet size 24 Haziran’da yetki vermiş, gidin işinize bakın. Biz İstanbul’u yönetelim, siz de gidin sorunları çözün. Hep beraber hizmet edelim. Biz dinletemedik. Ama bu millet sandıkta öyle bir cevap verecek ki, biz onu görüyoruz. ‘Geleceğiz ve israfı önleyeceğiz. Tasarruf edeceğiz’ diyoruz. Vatandaşa ait milyarlarca lirayı yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Vatandaşımızın tek bir kuruşunu bile koruyacağız. Onların derdi, bir avuç insana bu şehrin nimetlerini dağıtmak istiyor, biz, 16 milyon insana. Bizin derdimiz sizsiniz. Onların derdi, bir avuç insan. İsraf, bugünkü Türkiye’nin en büyük düşmanı. Paralarımızı çarçur ediyorlar” dedi.

Ekrem İmamoğlu, ardından Çekmeköy Madenler Meydanı'nda da miting düzenledi. Yurttaşlara hitap eden İmamoplu, “Bu dil tutmaz dediler. Ama öyle bir tuttu ki. 31 Mart'ta milletimiz bizi seçti. Bütün partililer sürece sahip çıktı. Neden çıktı? Çünkü dedik ki, ''Hak yemedik, hakkımızı yedirmeyiz''. Bir an için başarılı olduklarını sanıyorlar ama bilmiyorlar ki bu millet demokrasi aşığı. O bir avuç insan içinde kim varsa, doğru cevabı hak, hukuk, adalet duygusuyla vereceğiz” dedi. İmamoğlu parti ayırt etmeden tüm yurttaşları kucaklayacağını belirterek, “ CHP'nin has evladıyım Ama herkesi kucaklamaya geliyorum” diye konuştu.

“Bizler Atatürk'ün sevdalılarıyız”

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Kartal'daki Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen Kartal Erzincan Refahiye Orçul Dernekleri Futbol Turnuvası kupa törenine katıldı. 'Ekrem Başkan'' sloganı eşliğinde otobüsün üzerinde yurttaşlara seslenen İmamoğlu, ''Kupa törenine gelmiştim ama siz benim önümü kestiniz. Anlaşılan Kartal'da sürpriz yapıp, tarihi bir rekor kıracaksınız. Kazanan kulüp sporcularını buraya alalım da kupa töreni yapalım. Kalbimizdeki neyse, dilimizdeki de o oldu. İnsanlar kavgadan, gürültüden, kötü dilden bıktı. Demokrasi sürecine darbe vurmaya kalktılar, kumpas kurdular. Siyasi irade böyle istedi diye böyle bir karar vereceklermiş. Bizler, Cumhuriyetin, demokrasinin ve Atatürk'ün sevdalılarıyız. Bu kardeşiniz çok çalışacak. Seçimden sonra da çalışacak. 23 Haziran'dan sonra da İstanbul'un en adil, en demokrat belediye başkanı olmaya devam edeceğim'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon