Selahattin Demirtaş'tan İstanbul seçimi açıklaması

Cezaevinde bulunan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İstanbul seçimlerine ilişkin "23 Haziran seçimine ilişkin partim HDP tavrını ortaya koyuyor zaten. Benim de bundan farklı bir tutumum olmaz" dedi.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 10:54
Abone Ol google-news

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş avukatları aracılığıyla 33 gazeteci ve Şalom gazetesinin sorusunu yanıtladı. Gazete Duvar'dan İrfan Aktan'ın yazısında sorular ve cevaplar yayınlandı. Demirtaş, Mehveş Evin'in "Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin İstanbul siyasetini nasıl değerlendiriyorsunuz? İmamoğlu, Türkiye’nin demokratikleşmesi adına bir umut mu? 31 Mart’taki gibi 23 Haziran için de seçmenlere bir çağrı yapacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Kutuplaştırma, öfke dili ve gerilimden usanmış topluma daha birleştirici, kucaklayan bir dille seslenmek ve bunu inanarak yapmak önemlidir. Toplum da buna değer veriyor haklı olarak. Ben dışarıdayken de çok defa söylediğim gibi, umudu kişilere bağlamak doğru olmaz. İlkelere ve bu ilkeler etrafında birleşmiş daha geniş mücadele birliklerine ihtiyaç var. Herkesin demokrasi cephesi gibi kolektif yapıların oluşmasına destek vermesi ve böylesi yapıların parçası olarak mücadele etmesi daha elzemdir. Kişiler üzerinden yürüyen mücadeleler, demokrasi kültürünün oluşmasına yeterli ve kalıcı katkı sağlamaz. Sayın İmamoğlu’nun da mevcut pozisyonunu ve haklı halk desteğini kalıcı hale getirebilmesinin yolu budur. 23 Haziran seçimine ilişkin partim HDP tavrını ortaya koyuyor zaten. Benim de bundan farklı bir tutumum olmaz. Gelişmeleri izleyip, neler yapabileceğimizi partimle istişare edeceğim elbette."

HDP'NİN İSTANBUL TUTUMU

HDP, 31 Mart seçimlerinden sonra Olağanüstü Parti Meclisi toplantısı yapmıştı. Toplantının sonuç bildirgesinde "HDP, 23 Haziran’da İstanbul’da muhalefet güçleriyle birlikte el konulan mazbatanın, yerlerde sürüklenen annelerin hesabını sandıkta oylarıyla soracaktır" denilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler