Erdoğan'a zor sorular: Hırsız varsa nerede? Kim hırsıza göz yumdu?

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, cami açılışında siyaset yaparak 'Hırsızlar oy çaldılar' diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Hırsız varsa nerede? Kim hırsıza göz yumdu? Kim hırsızı korudu?" sorularını yöneltti.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 11:55
Abone Ol google-news

Necati Doğru'nun Sözcü gazetesinde yayınlanan 'Altın tepsiyi kırdı!' başlıklı yazısından konuyla ilgili bölüm şöyle:

Önceki gün açılışına gittiği caminin kapısında yanına Diyanet İşleri Başkanı'nı da alarak, “Hırsızlar oyları çaldılar” dedi.

Hırsız varsa nerede?

Kim hırsıza göz yumdu?

Göz yuman varsa, nerede?

Kim hırsızı korudu?

Koruyan varsa nerede?

Kim hırsıza alet oldu?

Alet olan varsa nerede?

“Hırsızı ve onu koruyanı bulup çıkartması” için bütün devlet gücü elinde fakat bunu yapmıyor.

Kanıt sunması gerekir.

Kanıt yok.

Görüntü yok.

Çalıntı yok.

Örgütlü müdahale yok.

Ramazan günü, cami kapısı önünde, yanında Diyanet İşleri Başkanı var!

“Hırsızlık yaptılar” diyor.
....
ABD'nin George Washington Üniversitesi'nde ikisi de Müslüman olan iki akademisyen “İslami Endeks” hazırlıyorlar. Her yıl yeniliyorlar. Kuran'dan, ayetlerden, hadislerden, Hz. Muhammed'in yaşam biçiminden, İslam'ın üstün kabul ettiği ahlak ölçüleri ve değerli kabul ettiği toplumsal öğretilerden, İslam'da hukuk, insan hakkı, yolsuzluğun önlenmesi gibi kriterlerden bir endeks yapıyorlar. Bu endekse hangi İslam ülkesi ne kadar uyuyor diye bakıyorlar. Şaşırıp kalıyorlar. İlk 10'da yok. İlk 20'de yok. İlk 30'da yok. Endekse giren 153 ülke içinde ilk 44'e giren tek bir İslam ülkesi yok. Türkiye 95'inci sırada.
....
Ramazan gününde cami kapısı önünde, Diyanet Başkanı yanında, kanıt ortaya koymadan “hırsız var” diyerek dini siyaset alet edince Türkiye 95'inci sıraya ancak tutunabiliyor.

Türkiye aynı endeksin ekonomi alt bölümünde 70'inci sırada, uluslararası ilişkilerde 148'inci sırada, insan hakları ve siyasi haklar sıralamasında 100'üncü sırada yer alabiliyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler