Yıldırım yine 'çaldılar' dedi: O anları ben yaşadım

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''Bildiğiniz gibi 31 Mart'ta bir seçim yapıldı. Türkiye'de seçimler bitti, İstanbul'da bitmedi hala konuşuluyor. Neden bitmedi? Çünkü seçimlere şaibe karıştı, seçimlerde maalesef sizin verdiğiniz oylar sandıkta sayılırken hiç edildi, çalındı. Niye söylüyorum, çünkü o anları ben yaşadım'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 27.05.2019 - 23:35
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde düzenlenen 'Yenisahra Romanları Geleneksel İftar' programına katıldı. Programda İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım ''çaldılar'' dedi.

<haber-dikey:1412559,1405843>

Yıldırım'ın açıklaması şu şekilde:

'OYLAR İÇ EDİLDİ; O ANLARI BEN YAŞADIM'

''Bildiğiniz gibi 31 Mart'ta bir seçim yapıldı. Türkiye'de seçimler bitti, İstanbul'da bitmedi hala konuşuluyor. Neden bitmedi? Çünkü seçimlere şaibe karıştı, seçimlerde maalesef sizin verdiğiniz oylar sandıkta sayılırken iç edildi, çalındı. Niye söylüyorum, çünkü o anları ben yaşadım. Bize yazılan götürüp bana attığınız oy başkasına yazılıyor, yani sandığa giren oy başka, sandıktan çıkan oy başka.

Şimdi dedik ki bu yanlış, bu yanlıştan dönün, şu oyları yeniden sayalım. Böylece hak yerini bulsun, bu yanlışlık düzeltilsin, bir daha milleti seçime götürmeyelim. Buna CHP karşı çıktı, çünkü foyaları meydana çıkacaktı, kaybolan oylar meydana çıkacak ve sonuç değişecekti. Sadece yüz oydan on tanesi sayıldı ve bizim aradaki fark yarıdan daha aşağıya düştü. Bu ne demek oluyor. Geriye kalan yüzde 90 sayılsaydı bu seçimin sonucu tersine döneceği gibi açık ara farkla seçim bizim lehimize olacaktı. Bunu bildikleri için şiddetle karşı çıktılar. Bize düşen de artık mecbur kaldık, sizlerin verdiği oylara sahip çıkmak için seçimin yenilenmesi için müracaat ettik. Nihayet YSK bütün belgeleri inceledi ve şuna karar verildi, 'Bu seçim yenilenmelidir. Çünkü seçimlere şaibe karışmıştır, yolsuzluk yapılmıştır.' Bununla da kalmadı bu seçimlerde yolsuzluğa sebep olan görevliler hakkında soruşturma başlattı. Bu işte her şey düzgün olsaydı neden soruşturma açılsın? Neresinden bakarsanız bakın bu seçim baştan sona bir haksızlığın ifadesidir, bir şaibenin tam merkezidir" 

<haber-yatay:1405875,1402445>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler