Yıldırım cevap verememişti... Erdoğan'dan 'çaldılar' savunması

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın ortak canlı yayındaki cevap veremediği "Kim çaldı" sorusuna yanıt verdi. Erdoğan, "Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir" dedi.

Yayınlanma: 18.06.2019 - 15:37
Abone Ol google-news

<video:1445229>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. 

Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayında sorduğu ve AKP İstanbul Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın cevap veremediği "Oyları kim çaldı?" sorusu ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

'Mazbatamı aldım' diyor. Sen mazbatanı İl Seçim Kurulu'ndan aldın, Yüksek Seçim Kurulu'ndan almadın, bu işleri daha bilmiyorsun, öğreneceksin. Biz Nasreddin Hoca gibi damdan düştük, bunların hepsini biliriz.

<haber-dikey:1442426>

Erdoğan İmamoğlu'na FETÖ suçlamasında bulunarak, "15 Temmuz ile alakalı Binali kardeşimin o zaman attığı tweetler var. O tweetlerde nerede olduğu belli. Nerede? FETÖ ile beraber. Ne diyorlar? Benim onlarla alakam yok. Hepsi kayıtlarda var. İşte Ordu Valimize 'it' diyor. Ondan sonra 'it demedim, basit dedim' diyor. Dürüst ol dürüst. Siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi yalan değil." diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler