Kadıköy “İmamoğlu” diyor! Ali Narin: Rekor oya gidiyoruz

31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmış ancak YSK kararıyla İmamoğlu’nun mazbatası geri alınarak seçimler 23 Haziran’a ertelenmişti. Seçime 4 gün kaldı ve hem partiler hem de sivil oluşumlar destek oldukları adaylar için çalışmalarına hız verdi.

Yayınlanma: 19.06.2019 - 19:52
Abone Ol google-news

Kadıköy’ün bu seçimlerdeki bir diğer öne çıkan özelliği ise 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul genelinde en fazla destek aldığı mahallelerin Kadıköy’de yer alması. CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin de bu desteğin farkında ve 23 Haziran’da da bunun süreceğinden emin: “Şu anda yoğun bir şekilde seçim çalışmamızı sürdürüyoruz. Hem açtığımız stantlarda hem de dolaştığımız yerlerde Ekrem İmamoğlu’na ilgi çok büyük.

Kadıköylülere bir taraftan broşürlerimizi, bildirilerimizi dağıtırken bir taraftan da esnaf ve mahalle ziyaretlerimizle birebir çalışma yürütüyoruz. Tüm parti örgütümüz sokaklarda.”

Narin özellikle Eğitim, Dumlupınar, Merdivenköy ve Sahrayıcedit'te planlı bir çalışma yaparak 21 mahallede çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Kadıköy İlçe Başkanı, 31 Mart’a göre oy yükseltip yüzde 85 bandını geçecekleri ve oy rekoru kıracakları görüşünde.

İmamoğlu’na İstanbul genelinde en yoğun desteğin Kadıköy mahallelerinden verildiğini belirtmiştik. Sayılar bunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Öyle ki; İstanbul’un 960 mahallesi içinde İmamoğlu’na en çok desteği veren ilk 10 mahallenin 7’si Kadıköy sınırları içerisindeki mahalleler, birinciliği ise Fenerbahçe Mahallesi almış durumda. Fenerbahçe’de seçmenin yüzde 86,1’i İmamoğlu’nu tercih ederken, Caddebostan yüzde 85,8 ile İstanbul genelindeki mahallelerde üçüncü sırada, Caferağa 85,1 ile 5. sırada yer alıyor. Zühtüpaşa (84,9), Göztepe (84,8), Suadiye (84,6) ve Feneryolu (84,4) ise 7,8,9 ve 10. sırayı paylaşıyorlar.

Kadıköy’de AKP adayı Binali Yıldırım’ın daha fazla oy aldığı tek mahalle ise yüzde 55,4 oranıyla Fikirtepe. Dumlupınar, İmamoğlu’nun yüzde 52,4 oranıyla Kadıköy’de en az oy aldığı ikinci mahalle olurken, Eğitim Mahallesi de üçüncü sırada yer aldı. (62,2 İmamoğlu / 35,4 Yıldırım) Belediye başkanı Şerdil Dara Odabaşı da hemşehri ziyaretleri ile çalışmaya destek veriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler