Kılıçdaroğlu, parti genel merkezi Önünde binlerce partiliye seslendi: Darbeyi 800 bin oyla çözdük

Demokrasi için mücadele eden tüm kesimlere teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Hep birlikte demokrasi destanı yazdık. Artık hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz” dedi.

Yayınlanma: 23.06.2019 - 18:38
Abone Ol google-news

<video:1453573>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kapalı kapılar ardında demokrasiye yapılan darbenin 800 bin oy farkla çözüldüğünü belirterek “Farklı siyasi görüşlerden olmakla beraber demokrasi destanı yazdık. Bizim yazdığımız destan bütün dünyada yankılanıyor. Artık bu sebeple kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, tarihi seçim zaferinin ardından parti genel merkezinin bahçesi ve dışında bekleyen binlerce partiliye seslendi. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı kurmaylarıyla birlikte coşkulu kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

800 bin oy farkla çözdük: Türkiye demokrasiye inananlarla gurur duyuyor. Bütün dünya Türkiye ile gurur duyuyor. Demokrasiye inanan bütün dünya, Türkiye’yle gurur duyuyor. Demokrasiye inanan insanlar, demokrasiyi sonuna kadar savunanlar, sizlerle herkes gurur duyuyor. Şunu söylüyordum: Ben bu milletin ferasetine güveniyorum dedim. Halkımıza, halkımızın iradesine güveniyoruz. Kapalı kapılar ardından demokrasiye darbe yapıldı, bu darbeyi İstanbullular giderecek diye güveniyordum ve Allah’ın izniyle 800 bin oy farkla biz bunu çözdük.



İnsanlar demokrasiyi tercih etti: Her şey adalet yürüyüşle başladı. Adalet istedik, huzur istedik, hak istedik. Hak, hukuk, adalet dedik. Bütün dünyaya sesimizi duyurduk. Engellemek istediler. Bütün engelleri hep birlikte aştık. Bizler hep birlikte bir demokrasi destanı yazdık. Her türlü baskıya rağmen, devletin bütün imkânlarına rağmen, bütün bürokratlarına rağmen, bu ülkenin insanları baskıdan yana değil, demokrasiden yana tercihini koydu. Ve demokrasiyi şahlandırdı.

Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırıyoruz: Söylemiştim; Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdığımız zaman bir anlam kazanacak diye. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırıyoruz. Bunu büyüteceğiz. Bu demokrasi destanının yazılmasında önce CHP’nin bütün örgütlerine yürekten şükranlarımı sunuyorum. Gençlik ve kadın kollarına. Partiye üye olmaksızın demokrasi için mücadele edenlere şükranlarımı sunuyorum. Anadolu’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen ve yakınlarına telefon eden bütün yurttaşlarıma yürükten teşekkür ediyorum.




Demokrasi destanı yazdık: Farklı siyasi görüşlerden olmakla beraber demokrasi destanı yaztık. Bizim yazdığımız destan bütün dünyada yankılanıyor. Artık hiçbir güç mazbatayı vermemezlik edemez. Artık bu sebeple kapalı kapılar ardında hiç kimse millet iradesine darbe yapamaz. Artık saraylarda oturup egemen olarak herkesi etkileyeceğini düşünenler halkın iradesine saygı duyacak. (Yuh sesleri üzerine) Hiç kimseye yuh çekmeyeceğiz. Biz adaletten, haktan ve hukuktan yanayız.
n Türkiye, gerçek gündemine dönmeli: Bu saatten sonra Türkiye süratle gerçek gündemine dönmeli. Geniş tanımlı işsiz sayımız 8.5 milyona yaklaştı. 1 milyon üniversite mezunu genç iş arıyor. Hukukun üstünlüğünü birlikte yükselteceğiz. Bizim gücümüz, demokrasinin gücü en büyük güçtür. Mücadelemizi kadınlarla, erkeklerle, çocuklarımızla, engellilerle birlikte yapacağız. 82 milyon demokrasi sınavını verdik. Birlikte demokrasiyi yücelteceğiz.

Kazanan Türkiye Cumhuriyeti: (Her şey çok güzel olacak sloganlarının atılması) üzerine, İstanbul’da bir çocuğumuzun bulduğu bir slogandı. Onun talebinin ve beklentilerinin karşılanması hepimizi mutlu etti. Gencecik bir çocuğumuz “Her şey çok güzel olacak” dedi. Onun talebi karşılandı, her şey çok güzel oldu. Hiç kimsenin üzelmesini istemem. Ekrem Bey’in rakipleri kaybetmiş olabilir. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti’dir. Kazanan Mustafa Kemal’in Türkiyesi’dir.



İmamoğlu, iki kez kazandı: Ankara’da bir tarih yazdık. Mansur Yavaş’ı siz seçtiniz. Mansur Başkan Ankara’yı Cumhuriyetin Ankarası yapacak. İmamoğlu da İstanbul’u dünyanın en önemli markası yapacaktır. Ekrem Başkan önümüzdeki günlerde mazbatasını alacak. Hakkı ikinci kez teslim edilecek. Her belediye başkanına da nasip olmaz. İkişer ay arayla iki kez arka arkaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmekte her kula nasip olmaz.

CHP, artık 82 milyonun partisi: CHP bundan sonra 82 milyonun partisidir. CHP, 82 milyonu kucaklayacaktır. CHP, artık hiç kimseyi kimliğinden, yaşam tarzından, inancından ötürü ötekileştirmeyecek. Herkesin kimliği kendi saygınlığı olacaktır. Bizler bir arada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Yolumuz uzun ama güzel. Herkesi kucaklıyoruz. Adalet yürüyüşünden sonra Maltepe’de söylemiştim: O duvar parça parça yıkılıyor. 

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ;


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler