AKP’nin İstanbul adayı, AA henüz veri açıklamaya başlamadan İmamoğlu’nu kutladı

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçim sonuçlarını takip ettiği partisinin İl Başkanlığı’nda gazetecilerin karşısına çıkarak “Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Yayınlanma: 23.06.2019 - 19:15
Abone Ol google-news

<video:1453451>

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, oy sayımının sürdüğü ve Anadolu Ajansı’nın daha veri vermeye başlamadığı saat 19.16’da gazetecilerin karşısına çıkarak rakibi Ekrem İmamoğlu’nu tebrik etti. Yıldırım, “Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına olacak çalışmalarda kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz” dedi. 

Yıldırım, Tuzla Aydınlı Mahallesi’ndeki Emlak Konut Cemil Meriç İlköğretim Okulu’nda 1049 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanmaya saat 11.15 civarında eşi Semiha Yıldırım, torunları Ahsen ve Erhan ile birlikte gelen Binali Yıldırım oy kullanma işleminin ardından okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, “İstanbul halkının verdiği kararın başımız gözümüz üzerinde yeri vardır” dedi.

‘Kırgınlıklar olmuştur’

Seçim kampanya sürecinde yaşanan olaylarda rakiplerinden ve yurttaşlardan helallik isteyen Binali Yıldırım, “Kampanya esnasında belki kırgınlıklar olmuştur. Rakipler arasında veya vatandaşlarımızdan kırgınlıklar olabilir. Bugün artık kırgınlıkları bırakmak geleceğe odaklanma zamanıdır diye düşünüyorum. Bilerek bilmeyerek eğer bir İstanbullu kardeşimize, rakiplerimize, bir yanlışlık, haksızlık yaptıysak helallik istiyorum. Seçimlerimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde oy kullanmaya torunu Elif ve Ali ile geldiği anımsatan Yıldırım, “Torun çok bizde. 6 torun var. Bugün Ahsen ve Erhan geldi. Diğerlerinin haberi yok. Onları atlattık. Onlar çizgi filme daldılar” ifadelerini kullandı. Yıldırım, İstanbul seçimleri için şehir dışından katkı sunan yurttaşlara teşekkür etti.

Arbede çıktı

Öte yandan Yıldırım oy kullanmaya gelmeden önce Emlak Konut Cemil Meriç İlköğretim Okulu’nun bahçesinde arbede meydana geldi. Bir grup AKP’li Binali Yıldırım’a destek olmak için “Binali Başkan”, “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları attı. Bu sırada iktidara yakınlığıyla bilinen A Haber, grubun sloganlarını haberleştirirken, okulda görevli olduğunu söyleyen avukat Devrim Kızıltan, seçim günü okulda siyaset yapıldığını belirterek duruma tepki gösterdi. AKP’li grupta yer alan kişiler Kızıltan’ın üzerine yürüdü. Olay yerinde görevli polislerin duruma müdahale etmesiyle arbede sona erdi.

‘Kendisine yardım edeceğiz’

Oy sayımının sürdüğü ve Anadolu Ajansı’nın henüz veri açıklamadığı saat olan 19.16’da Binali Yıldırım gazetecilerin karşısına çıktı. Seçimi rakibi İmamoğlu’nun önde götürdüğünü söyleyen Yıldırım,“Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Bu seçim kampanyası boyunca bizlerle beraber yoğun bir çalışma içerisine giren, elinden gelen gayreti gösteren yakın çalışma arkadaşlarıma, teşkilat mensuplarımıza ve bizi dinleyen, projelerimizi ve vaatlerimizi anlatma fırsatı veren İstanbulumuzun güzel insanlarına teşekkür ediyorum. Büyük fedakârlık gösteren aileme de teşekkür ediyorum” dedi.

‘İstanbul’a hayırlı olsun’

Seçimlerin İstanbul için hayırlı olmasını temenni ettiğini söyleyen Yıldırım şöyle konuştu: “Sabah oy kullanırken de söylediğim gibi seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimler de demokrasinin en iyi şekilde, kusursuz biçimde işlediğini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu sonuçların İstanbul’umuza, İstanbul’un geleceğine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Ekrem İmamoğlu arkadaşımıza İstanbul’a güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda İstanbulluların yararına olacak çalışmalarda kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. İstanbulluların verdiği kararın gelecek 5 yıl için kadınlarımız, çocuklarımız ve bütün İstanbul’da yaşayan İstanbullular için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. Binali Yıldırım’ın AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklama esnasında az sayıda partilinin suratlarının asık olduğu görüldü. 

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ;


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler