İmamoğlu, “Saatleri durdurarak zamanın akışını asla önleyemezsiniz” dedi

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gazetecilerin karşısına çıkan İBB Başkanı İmamoğlu, “Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart’tan bugüne yapılan tüm haksızlığın hesabını kesmiştir." dedi.

Yayınlanma: 24.06.2019 - 01:33
Abone Ol google-news

31 Mart’tan sonra 23 Haziran seçiminden de galip ayrılan Ekrem İmamoğlu sonuçların açıklanmasının ardından kameraların karşısına geçip “İstanbul’da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, önyargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır” dedi.

İmamoğlu, saat 19.50’de Seçim Koordinasyon Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında 23 Haziran İstanbul seçiminin Türkiye’nin demokrasi sürecine büyük katkısı olduğunu söyledi. İmamoğlu, 23 Haziran’la Türkiye’deki siyasi anlayışın büyük ölçüde değişeceğini belirterek, “Artık sevgi, hoşgörü olacak” dedi.

İmamoğlu, “Bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız İstanbul seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden bir tanesi Türkiye’nin demokrasi sürecine katkısıydı. Ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza seçimin sonuçları hayırlı olsun” diyerek sözlerine başladı. Sandık başında görev yapanları tek tek sıralayarak teşekkür eden İmamoğlu, son uyarısını da yaparak sonuç netleşinceye kadar sandıkları terk etmemelerini istedi.

Sevgi ve hoşgörü

“Demokrasi saatinin” çalışması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşananları milletimiz biliyor. Saatleri durdurarak zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri örterek asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart’tan bugüne yapılan tüm haksızlığın hesabını kesmiştir. Bu İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni sayfa açılıyor anlamına gelmiyor. Bu ortak yeni bir sayfa anlamına geliyor. Artık, sevgi, hoşgörü olacak. Bu yeni sayfada adalet, eşitlik, hoşgörü olacak. Şatafat, kibir bitecek. Adalete olan güvenimiz tazelendi. Sadece bana oy verenler değil seçimleri olgunluk içerisinde gerçekleştiren vatandaşlarımız sağlamıştır. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz. Türkiye’yi yakın coğrafyadaki başka ülkelere benzetmeye çalışan dünyaya da işin aslını öğrettiniz. Yüzyılı aşan geleneğimize sahip çıktınız. Teşekkürler sevgili hemşehrilerim” dedi.



‘Türkiye kazandı’

Teşekkürlerini sıralayan İmamoğlu, seçimi bir kişi, parti, grubun değil, tüm İstanbulluların kazandığını belirterek “Bütün Türkiye kazanmıştır. Bunu şu an belki kimse hissedemiyor, göreceksiniz kısa sürede herkes böyle hissedecek. Benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. Kimseyi ayırmadan çalışacağım. Vatandaş bana İstanbul’u yeşil alanlarla doldurma seferberliğini, hızlı kaliteli ve ucuz ulaşım seferberliğini başlatma adına kutsal bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en değerli, en gururlu, en onurlu görevdir. Bu görevi tüm İstanbullulara mahcup olmadan yapmaktan başka gündemim yoktur. Bu seçim yani oluşturduğumuz ‘İstanbul İttifakı’, Türkiye için var olan pek çok önyargıyı da yok etmiştir. Çünkü biz hayat tarzı, görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden çok farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığında buluştuk. Bugünden sonra her kim giyimine bakarak, hayat tarzına bakarak bir başkası hakkında önyargı oluşturuyorsa ‘İstanbul İttifakı’ aklına gelsin. Ayrıştırma ve önyargı dönemi artık bitmiştir. Kardeşlik, sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. Ben bu kenti tek başına yönetecek değilim. Öyle bir deha dünyada da yok zaten. Her kesimden her insanımızdan en üst düzeyde yararlanacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun liyakat, çalışkanlık, millet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır” diye konuştu.

Beylikdüzü’ne koştu

Ekrem İmamoğlu, dün gece daha önce belediye başkanlığı yaptığı Beylikdüzü’ndeki Kuğulu Park’ta yurttaşlarla buluştu. On binlere seslenen İmamoğlu’na CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Partı İl Başkanı Buğra Kavuncu eşlik etti. 

Yurttaşlar İmamoğlu’nu “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla karşıladı. Burada konuşan İmamoğlu, “Sizden bir şey istiyorum yanınızdaki hemşerinizin dostunuzun elini kaldırın. El ele uzlaşmaya geldik, etnik kökten yok, insan var insan. Yıkın tüm önyargıları. Kimsenin yaşamı, biçimi, kuşamı bizi ilgilendirmiyor. Herkesi kucaklamaya geldik. Biz bu şehirde insanlara sevgiyi, toplumlarda var olan derinliği hatırlatmaya geldik. Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş’ı hatırlatmaya geldik. Bu ülkenin iyileşmesi ve ilerlemesi için herkesi kucaklamaya geldik. Bu şehirde maneviyatını bilen, değerlerine sahip çıkan, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan, tam bağımsız Türkiye diyen, gelecek için fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Biz size söz veriyoruz” dedi.

Gençlerin ve çocukların “Ekrem Abisi” olmaya geldiğini söyleyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi: “Çok güzel işler başaracağız. Bu şehirde bugün demokrasiyi yaşayacağız. Yaşa İstanbul. 6 Mayıs’ı yaşatan bir avuç insana en güzel cevabı verdiniz. Helal olsun size. Çok çalışacağız. Ben bu şehrin güzel insanlarına hizmet ederken yine yanımda olacağını bildiğim aileme teşekkür ediyorum. Ben hepinizin huzurunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür ediyorum. İstanbul ittifakına teşekkür ediyorum. İçinde herkes var. Yol arkadaşlarım, gönüllüler var. HDP’li, AKP’li, MHP’li, Saadet Partili, DSP’li kardeşlerim var. Partililer hizmet için araçtır. Asıl olan millettir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Herkese selam söyleyin, kucaklayın. ‘Ekrem İmamoğlu’nun size selamı var’ deyin, kimseyi dışarıda bırakmayın. Herkesi kucaklayın artık partizanlık bitti. Artık liyakat ve ahlak var.”

Erdoğan ve Yıldırım’a teşekkür

“Bu toplum özgürlükle buluşacak” diyen İmamoğlu, “Ben milletimize inanıyorum. Milletin demokrasi inancına inanıyorum. Cumhurbaşkanı’na ve sayın rakibimize de teşekkür ediyorum. Toplumu kucaklaştıracağız. Milletimizi kucaklaştıracağız. Her şeye rağmen başaracağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler