İmamoğlu tarihi bir farkla zafere ulaşırken Kılıçdaroğlu’ndan ilk mesaj: Rehavete kapılmayalım

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını CHP Genel Merkezi’nde bazı kurmaylarıyla takip etti. Sonuçların ve aradaki farkın netleştiği anlarda genel merkezde duygusal anlar yaşandı.

Yayınlanma: 24.06.2019 - 21:30
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; Ekrem İmamoğlu’nun yinelenen İstanbul seçiminde tarihi bir fark atarak 9 puan önde kazanmasının ardından kurmaylarına verdiği ilk mesajda “Rehavete kapılmamalıyız. Asıl zor dönem şimdi başlıyor. Seçim sonuçlarından herkesin ders alması gerekir” diye konuştuğu öğrenildi.

CHP, 31 Mart’ta kazandığı İstanbul seçimini Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) iptal ederek tekrarlamasının ardından dün tarihi bir farkla tekrar kazandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu önceki gün seçim sonuçlarını parti genel merkezindeki makamından takip etti.

TBMM Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Tuncay Özkan ile Ankara Milletvekili Haluk Koç da Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Sandıkların kapanmasının ardından saat 17.40 gibi genel merkeze gelen Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını makamına kurulan bilgisayar üzerinden takip etti. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, sandıkların kapanmasının ardından sonuçlar belli olana kadar sürekli İmamoğlu ve İstanbul’da sahada bulunan kurmaylarıyla konuşarak sürecin koordinasyonunu sağladı.

Kılıçdaroğlu’nun ilk sonuçlarda İmamoğlu’nun açık ara farkla önde olduğunun görülmesine karşın “temkinli” tavrını koruduğu ve sandık sonuçlarını tek tek hesaplamaya devam ettiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun kısa bir süre sonra açılan sandık oranının yükselmesi ve İmamoğlu’nun farkı açtığının görülmesi üzerine ise gülümseyerek, “Galiba tarihi bir farkla seçimi alıyoruz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Sakin kutlama

İmamoğlu’nun tarihi bir farkla seçimi kazandığının kesinleşmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunanlara ilk mesajlarını verdiği bildirildi. Kılıçdaroğlu’nun “soğukkanlı” olunması gerektiğini belirterek, “Herkes sağduyulu olmalı, kimse taşkınlık yapmamalı. Güzel bir şekilde kazandık yine güzel şekilde kutlamalıyız” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun tarihi farkın oluştuğu seçim sonuçları üzerine kurmaylarına yaptığı ilk değerlendirmede de “Rehavete kapılmamalıyız. Asıl zor dönem şimdi başlıyor. Seçim sonuçlarından herkesin ders alması gerekir. Önce iktidarın ders çıkarması gerekir. Umarım bu sonuçlar iyi değerlendirilir ve ülkeyi kutuplaştırmadan çıkaracak bir yönetim tarzı benimsenir” diye konuştuğu öğrenildi.

CHP liderinin bugün yapılacak grup toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin genel bir değerlenme yapması beklenirken, yarınki MYK’de ise seçim sonuçlarının mercek altına alınacağı ifade ediliyor.

Akşener, Buldan ve Karamollaoğlu ile görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesi; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile telefonda görüştüğü öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun tüm liderlere İstanbul seçimi için teşekkür ettiği belirtildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon