AKP mağdurlarına Bülent Arınç'tan para yardımı! Tepki yağdı

Bülent Arınç'ın sözlerine tepki yağdı

Yayınlanma: 05.07.2019 - 10:10
Abone Ol google-news

<video:1471839>

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülent Arınç, Habertürk TV’de Veyis Ateş’in sorularını yanıtladı. Bülent Arınç, "Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) mağdur olan binlerce kişi var" diyerek İstişare Kurulu'ndan aldığı zamlı maaşın yarısını KHK mağdurlarına vereceğini açıkladı. Arınç'ın açıklamasına tepki yağdı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla KHK'lilerin elinden seçilme hakkının alındığına dikkat çeken bazı yurttaşlar, AKP'nin KHK'lilerden seçme hakkını almak için başvuruda bulunduğunu hatırlattı.

PARA YARDIMI YAPACAK

Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında yeni oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'na üye olarak atanması ve maaşına yapılan zam hakkında açıklamalarda bulundu. Arınç konuşmasında, "Buradan gelecek olan para ne kadarsa yarısını burs, yarısını da KHK'larla mağdur olan binlerce kişi var. Daire başkanı adam, dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiş. Bir kısmının eşi evlere temizliğe gidiyor, yumurta satıyor. KHK'larla işlerinden atılmış, beraat kararı almış, koğuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var.Benim çevremde, ailemden insanlar var. Yoksa ceza alanlarla ilgili bir şey demiyorum." dedi.

YARISI BURS YARISI KHK MAĞDURLARINA

Arınç, Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden yarısını burs, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğini söyledi. Arınç şöyle konuştu: "Binlerce kişi var. Daire başkanı adam, dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiş. Bir kısmının eşi evlere temizliğe gidiyor, yumurta satıyor. KHK'larla işlerinden atılmış, beraat kararı almış, koğuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var.Benim çevremde, ailemden insanlar var. Yoksa ceza alanlarla ilgili bir şey demiyorum."

BAĞIŞ YAPMA MAĞDURİYETİ GİDER

Arınç'ın bu sözlerine sosyal medyadan tepki yağdı. İşte o tepkilerden bazıları:

AKP'LİLER KHK'LİLER İÇİN NE SÖYLEMİŞTİ?

Öncesi bir yana 31 Mart yerel seçimleri sürecinde AKP'liler Güneydoğu'da KHK'lilerin seçilme hakkını elinden almıştı. AKP, KHK'li adayların seçilmesine itiraz etmiş, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da KHK'lilerin kamu hizmetinden men edildikleri gerekçesiyle mazbatalarının verilemeyeceğine hükmetmişti. AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, KHK'lilerin oy bile kullanamayacağını öne sürerek YSK'ye başvurmuştu. AKP'li Yavuz'un başvurusu YSK tarafından reddedilmişti.

<haber-yatay:1471358>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon