Demirtaş'ın hedefi Arınç: Ergen çocuk gibi öfkeli

Bursa il kongresinde yaptığı konuşmada, hükümetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, barış süreci görüşmeleri için söylediği, “Ortada bir uzlaşma, anlaşma yok” sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 24.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Demirtaş, “Şimdi merak ediyoruz. İmralı’ya giden heyet sizin heyetiniz değil mi? Arınç’ın söyledikleri doğru ise ortada bir mutabakat yoksa.. O halde toplantılarda bize anlattıklarınız nedir. Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman İmralı’da ne konuşulmuş açıklayalım. Kusura bakmayın, süreç açık olacak” dedi.

Bursa’daki konuşmasının önemli bölümünü, AKP Bursa Milletvekili ve Hükümet Sözcüsü Arınç’ın yaptığı açıklamalara yanıta ayıran Demirtaş, barıştan, yüzlerce binlerce yıl geçse de vazgeçmeyeceklerini ancak hükümet cephesinden bazılarını yeniden başlayan görüşme trafiğinden
rahatsız olduklarını ve tahrike başladıklarını söyledi. Demirtaş, “Özellikle Bursa’dan, Bursa milletvekili seçilmiş olan sayın Arınç’a hatırlatmak istiyorum. Siz başbakan olamadınız diye bunun öfkesini bizden çıkarmak zorunda mısınız? Yaşınızı başınızı almış bir siyasetçisiniz, ergen çocuklar gençler gibi öfkeli konuşmanın anlamı var mı? Üstelik hükümet sözcüsünüz. Başbakan yapmadılar sizi ne yapalım? O da bizim sorunumuz değil. Şimdi bir de çözüm sürecinden sorumluluğu elinden aldılar, iyice öfkelenmiş durumdadır. Neredeyse çıkacak, bakın, çözüm sürecine gerek yok diyecek noktaya gelmiştir. Hükümet kendi içinde bu çelişkileri çözmelidir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Arınç’ın sözleri üzerine açıklama yapması gerektiğini belirten Demirtaş şunları söyledi:


“Çünkü biz biliyoruz ki bir sekretarya oluşturulması, bir gözlemci güç oluşturulması, heyetlerin geliştirilerek İmralı’da sayın Öcalan’la görüşmeye gitmesi bir mutabakattır. Bu konuda İmralı’da mutabakat vardır. Korkarak, çekinerek, müzakereden konuşmaktan bile feragat ederek sorunlar nasıl çözülebilir? Görüşme tutanaklarını açıklayalım o zaman İmralı’da ne konuşulmuş açıklayalım. Bunların hepsi oradaki mutabakattır. Eğer siz bizi ilgilendirmiyor diyorsanız ortadabir aldatmaca var demektir. Arınç’ın söyledikleri doğru ise ortada bir mutabakat yoksa, sekretarya olmayacaksa, müzakere başlamayacaksa, çözüm sürecinde, heyetler genişletilerek adaya gitmeyecekse ve sayın Arınç’ın kullandığı üslup ve dil hükümetin diliyse, o halde toplantılarda bize anlattıklarınız nedir. Kusura bakmayın, süreç açık olacak. Aleni olacak. Nerede ne konuştuysak halk bilecek. Kürt de bilecek Türk de bilecek.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon