Bakan Kurum'dan 'kentsel dönüşüm' açıklaması: Cami merkezli olamsına gayret gösteriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm projelerimizi yatay mimariye uygun bir şekilde, cami merkezli dönüşüm yapmak üzere geliştirmeye gayret gösteriyoruz" dedi. Bakan Kurum ayrıca, Türkiye’de her yıl 500 ila 1000 arasında cami inşa edildiğini, bu camilerin çoğunun projesiz ve depreme dayanıklılık noktasında mühendislik hizmetlerinden uzak olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 00:05
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 'Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödül törenine katıldı. 

Törende konuşan Kurum, caminin etrafında şekillenen bir sosyal hayat tasavvur ettiklerini belirterek, "Kentsel dönüşüm bizim en önemli gündem maddemiz. Ülkemiz deprem kuşağında ve bundan sonra yapacağımız şehirleşme, depremi gözeterek yürümek zorunda. Kentsel dönüşüm projelerimizi yatay mimariye uygun bir şekilde, cami merkezli dönüşüm yapmak üzere geliştirmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Murat Kurum, Türkiye’de her yıl 500 ila 1000 arasında cami inşa edildiğini, bu camilerin çoğunun projesiz ve depreme dayanıklılık noktasında mühendislik hizmetlerinden uzak olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler