Erdoğan'dan Lozan mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son dönemde Doğu Akdeniz’de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi, Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir" dedi.

Yayınlanma: 24.07.2019 - 11:55
Abone Ol google-news

Cumhurbas¸kanı Recep Tayyip Erdogˆan, Lozan Barıs¸ Antlas¸ması’nın imzalanmasının 96'ıncı yıl do¨nu¨mu¨ nedeniyle mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tu¨rkiye Cumhuriyeti'nin kurulus¸ senedi olan Lozan Barıs¸ Antlas¸ması'nın imzalanmasının 96'ncı yıl do¨nu¨mu¨ne ulas¸manın mutlulugˆunu yas¸adıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl aynı zamanda istiklal mu¨cadelemizin bas¸langıcının 100'u¨ncu¨ yıl do¨nu¨mu¨du¨r. Du¨nyanın en gu¨c¸lu¨ ordularına kars¸ı verdigˆimiz Milli Mu¨cadele, u¨lkemizin bagˆımsızlık belgesi olan Lozan Antlas¸masıyla tac¸lanmıs¸tır. Tu¨rkiye Cumhuriyeti, bir asır o¨nce oldugˆu gibi bugu¨n de bagˆımsızlıgˆına, bekasına, vatandas¸larının huzur ve gu¨venligˆine yo¨nelik her tu¨rlu¨ tehdidi bertaraf edecek gu¨ce ve kararlılıgˆa sahiptir. Son do¨nemde Dogˆu Akdeniz’de ve Suriye'nin kuzeyinde attıgˆımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Tu¨rklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi ac¸ıkc¸a ortaya koymus¸tur. O¨rtu¨lu¨ veya ac¸ık hic¸bir yaptırım tehdidi Tu¨rkiye'yi haklı davasından vazgec¸iremeyecektir. Bu du¨s¸u¨ncelerle Lozan Barıs¸ Antlas¸ması’nın 96’ıncı yıl do¨nu¨mu¨nde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i ve aziz s¸ehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı ve minnetle ya^d ediyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler