CHP’den fındık direnişi

CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, Türkiye’nin 2019 fındık sezonuna stoksuz gireceğini belirterek “20 liradan aşağı verilecek fiyatı kabul etmiyoruz” dedi.

Yayınlanma: 26.07.2019 - 19:40
Abone Ol google-news

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun da aralarında yer aldığı CHP heyeti Piraziz’de fındık bahçesi önünde açıklama yaptı. 


Aralarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Giresin Milletvekili Necati Tığlı, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan ve Ordu-Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile CHP Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak’tan oluşan heyet Piraziz’de fındık bahçesi önünde açıklama yaptı. CHP heyeti adına açıklama yapan Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, “Türkiye 2019 fındık sezonuna stoksuz girmektedir. TMO depolarında bulunan son stok fındığı 18 liradan satmış, ancak geçen hafta içinde birden bire 12 liraya düşmüştür. Nasıl bir hokus pokus yaptınız da fiyatları üç günde 12 liraya düşürmeyi başardınız? 20 lira altında yapılacak fiyat açıklamasını asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Fındığın hakkı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da “Fındığa fiyat istemenin ötesinde fındığın hakkı olanın verilmesi için hem CHP olarak hem de Karadeniz’in emekçi, kararlı ve inatçı halkı olarak ben er ya da geç fındığın hak ettiği fiyatla satılacağını, fiyatlandırılacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaftancıoğlu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler