Üç aşamalı öneri

İBB Başkanı İmamoğlu, örgütlerle kavga etmeden birlik içerisinde çalışma yapılmasının önemine dikkat çekti. İmamoğlu’nun “Kente ve insana saygı politikası gütmeliyiz. Vatandaşın önüne istatistikle değil, yaptığımız hizmetlerle gitmeliyiz” dediği kaydedildi.

Yayınlanma: 27.07.2019 - 19:34
Abone Ol google-news

CHP’nin Belediye Başkanları Çalıştayı’nda partinin yerel yönetimde izleyeceği stratejinin temelinin ortak proje ve ortak iletişim olması görüşü vurgulandı. CHP’nin yerelde iktidar olduğu, bir belediyenin başarılı uygulamasının bütün Türkiye’ye anlatılacağı ve örnek proje olarak bütün CHP’li belediyelerde uygulanarak bir marka haline dönüştürülmesi için ortak çalışma yapılacağı ifade edildi.
CHP’nin Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştayı’nda başkanlar bir araya gelerek ortak sorun alanlarına yönelik çözüm önerileri geliştirirken, partinin bundan sonraki yerel yönetim stratejisine yönelik görüşler de tartışıldı. Edinilen bilgiye göre çalıştayda belediye başkanları nüfus ve yapı olarak birbirine yakın belediyelerle ortak projeler ve işbirlikleri yapılmasının yararlı olacağı görüşünü dile getirdi.

İnsana saygı politikası
Çalıştay kapsamında İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun, bir sonraki yerel seçim tarihi olan 2024 yılına işaret ederek, örgütlerle kavga etmeden birlik içerisinde çalışma yapılmasının önemli olduğunu söylediği öğrenildi. İmamoğlu’nun “Kente ve insana saygı politikası gütmeliyiz. Vatandaşın önüne istatistikle değil, yaptığımız hizmetlerle gitmeliyiz” dediği kaydedildi. Genel merkezin belediyelerin denetlenmesine yönelik önemli bir görevi bulunduğunu kaydeden İmamoğlu’nun seçim döneminde işbirliği yapılan bazı kesimlerin olduğunu anımsatarak, “Bize oy veren ve vermeyen herkese gitmeliyiz” diye konuştuğu belirtildi.
İmamoğlu’nun CHP’nin olağan kurultay sürecine işaret ederek, “Önümüzdeki süreçleri iyi yönetmeliyiz. Aksi takdirde vatandaş kırılır. Örgüt seçimleri var. Gelecek seçimler uzak değil. Dayanışma içinde bir dönem yaşamalıyız. Yoksa vatandaşı ıskalamış oluruz. Bundan sonraki sürecin hakkını verirsek 251 değil, 551 belediyeyi kazanırız” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi. Üç aşamalı bir yol izlenmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu’nun “Ne yapmalı?”, “Nasıl yapmalı?” ve “Bunu halka nasıl anlatmalı?” olarak süreçlerin izlenmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğer bunu başarırsak yerel seçime 56 ay kaldı. 5 yıl içerisinde nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatmalıyız. İsraf ve tasarruf konusunu çok iyi anlatmalıyız. Şeffaflıktan asla vazgeçmemeliyiz. Eğer bunları yapabilirsek gelecek seçimlerde çok daha başarılı oluruz” değerlendirmesini yaptığı ifade edildi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, göreve yeni gelen belediye başkanlarına tavsiyelerde bulundu. Yaşar’ın belediyenin bütçesinin iyi yönetilmesi gerektiğini ve kendilerine oy vermeyen kesimlere değer verilmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Yaşar’ın örgütle kavga edilmemesi, ilk günkü heyecanla çalışılması ve verimsiz olan bürokratların değiştirilmesi gerektiği önerilerini sunduğu ifade edildi.
CHP’nin yerel yönetimlerde ortak proje ve ortak iletişim stratejisini kullanarak yereldeki başarılarını tüm Türkiye’ye duyuracağı ifade edildi.

AKP belediyeciliği bitti
Çalıştayda belediye başkanları AKP belediyeciliğinin bittiğini, AKP belediyeciliğinin hizmet ile değil, rantçı uygulamalarla anıldığını ifade etti. Çalıştayda CHP’nin yerel seçim bildirgesinde de sözünü verdiği kreş uygulamasının imkânı olan bütün belediyeler tarafından yapılması gerektiği vurgulandı. Kreşlerin geliri düşük mahallelerden başlamak üzere yapılacağı, ayrıca öğrenci evleri ve kadın yaşam evlerinin de CHP’li belediyeler tarafından yapılacağı ifade edildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler