İYİ Parti de ‘başkanlık sistemi’ne geçti

İYİ Parti’nin hafta sonu gerçekleştirilen ve çarşaf liste içinde “gizli anahtar liste” olduğu iddiasıyla tartışmalara neden olan 4. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından, partinin en önemli karar organı Başkanlık Divanı’nda yer alan isimler de belli oldu.

Yayınlanma: 07.08.2019 - 23:17
Abone Ol google-news

Ancak Başkanlık Divanı’ndaki yeni görevlendirmeler, “genel başkan yardımcılığı” olarak değil “başkanlık” olarak açıklandı. Yeni divanda Kalkınma Politikaları Başkanı İsmail Tatlıoğlu, bu durumu “İYİ Parti Başkanlık Divanı, genel başkan yardımcılıklarından değil, her biri ayrı uzmanlık alanı olan ‘başkanlıklar’dan oluşacak. Bu yeni yönetim modelinde esas alınan nokta, Türkiye’yi yönetmeye hazır kadrolardan, bir anlamda ‘gölge kabine’ oluşturulmasıdır” olarak açıkladı. Yeni divanda Yavuz Ağıralioğlu “parti sözcüsü” oldu. Ağıralioğlu’nun yeni divanda herhangi bir başkanlık görevine getirilmemesi de dikkat çekti. Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Cihan Paçacı getirildi.
Mali İşler Başkanlığı’na GİK’te liste dışı kalan Hayrettin Nuhoğlu’nun yerine Ümit Dikbayır getirildi. Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz GİK’e girdi ancak yeni divanda kendine yer bulamadı. Yerel Yönetimler Başkanlığı görevine, Metin Ergun getirildi. Mehmet Salim Ensarioğlu Siyasi İşler Başkanı, Koray Aydın Teşkilat Başkanı oldu. Yeni divanın yeni isimleri de Uğur Poyraz, Tuba Vural Çokal ve İsmail Tatlıoğlu oldu. Uğur Poyraz, Cihan Paçacı’dan genel sekreterlik görevini aldı. Bir önceki divanda Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Aytun Çıray Milli Güvenlik Politikaları Başkanı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler