Belediyeyi 1 milyar liranın üzerinde borçlandırmıştı: Kayyımdan ilk paylaşım

1 Mart yerel seçimleri öncesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni 1 milyar liranın üzerinde borçlandıran vali Mustafa Yaman, yeniden kayyım olarak atandı. Yaman'ın kayyım olarak atanmasının ardından belediyenin Twitter hesabından "Mardinimiz İçin Yeniden İş Başındayız" paylaşımı yapıldı.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 12:23
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevden uzaklaştırılan HDP'li Ahmet Türk'ün yerine görevlendirilen Vali Yaman, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu ve İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile belediye binasına geldi.

<haber-dikey:1477425,1539183>

Yaman, "Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak" dedi. Yaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla yeniden görevlendirildiğini söyledi.

Yaman, "Daha önce de geldiğimizde vatandaşlarımıza 'Sizin için çalışacağız' demiştik. Bundan sonra da öncelikle kadınlar, gençler, öğrenciler ve dezavantajlı gruplar olmak üzere 850 bin Mardinlinin tamamına hizmet edeceğiz. Artık terör örgütüne para gitmeyecek, milletimiz için harcanacak" ifadelerini kullandı.

"Mardinimiz için yeniden işbaşındayız"

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından ise belediye başkanlığına atanan Yaman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafı "Mardinimiz için yeniden işbaşındayız" mesajıyla paylaşıldı. 

 

 1 milyar liranın üzerinde borçlandırmıştı 

Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Vali Mustafa Yaman'ın belediyeyi 1 milyar TL’nin üzerinde borçlandırdığı, kentte ağırlanan AKP’li milletvekilleri, yöneticiler ve bakanlar için belediye bütçesinden, "yemek bedeli" olarak toplamda 1 milyon 436 bin 345 TL özel kalem harcaması yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kuruyemiş ve kahve alımı için ödenen miktar, söz konusu harcamaların en dikkat çeken başlıkları arasında yer aldı. Kayyım yönetimi, Ocak ayında 34 bin 550 TL, Şubat’ta 73 bin 900 TL ve Mart’ta 56 bin 100 TL olmak üzere toplamda 164 bin 550 TL’ye sadece kuruyemiş ve kahve alımı yaptı. 3 kalem şeklinde faturalandırılan harcamalar, "yemek bedeli" olarak kayıt altına alındı. Ağırlanan kişilerin kim olduğuna dair ise herhangi bir bilgiye yer verilmemişti.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin HDP yönetimine geçmesinin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında belediyenin borcunu açıklayan Ahmet Türk, MARSU'nun borcuna değinmiş, "Tüm gelirlerini toplasak 6 milyon TL geliri olan bir yerde karşımıza 620 milyon borç çıkıyor" demişti. Türk, kayyım döneminde belediyenin 63 milyon olan borcunun da 406 milyona çıktığını, MARSU ile birlikte toplam borcun 1 milyar TL'yi aştığını belirtmişti. 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler