CHP Gençlik Kolları: Bu darbeyi kınamakla yetinmiyor; bu kararı tanımıyoruz

31 Mart yerel seçimlerinde halkın oylarıyla seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına büyük tepki gösterildi. Bir tepki de CHP Gençlik Kolları'ndan geldi. Yapılan açıklamada "bu darbeyi kınamakla yetinmiyor; bu kararı tanımıyoruz" denildi.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 13:39
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz imzasıyla yayınlanan açıklamada, "19 Ağustos 2019 sabahı Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine AKP iktidarı tarafından "kayyum" adı altında yapılan bu darbeyi kınamakla yetinmiyor; bu kararı tanımıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamı şöyle:

"31 Mart seçimlerine girmesinde hiçbir sakınca bulunmayan, ancak 4 ay sonunda bir anda 'terörize' edilen bu yönetimlerin, halkın iradesiyle seçildiğini iktidara bir kez daha hatırlatmak isteriz. Hepimizle eşit yurttaşlığa sahip olan Van, Diyarbakır ve Mardin halkının ve iradesinin daima yanında olacağız.

6 Mayıs'ta İstanbul'da yaptıkları sandık darbesinden ders çıkarmayan AKP iktidarı bilmelidir ki 23 Haziran için verdiğimiz mücadele yarım kalmamıştır.
İsraf yolsuzluk ve kent ihaneti üzerine kurulu kayyumculuk siyasetinin karşısında; barışın eşitliğin ve katılımcı yurttaşlığın kentlerini birlikte kuracağız.

Dayanışma ve kardeşlikle"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler