'Ahmet Türk görevden alındığını belediye için kredi ararken öğrendi'

Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, kendisinin görevden alınması haberini Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendiğini söyledi.

Yayınlanma: 19.08.2019 - 14:37
Abone Ol google-news

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yerine kayyım atanması haberini, Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendi. Sırrı Sakık, sine-i millet dahil tüm olasılıkların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "MHP’nin ruh haliyle ülkede siyaseti dizayn ederseniz Türkiye’nin daha kötü günlere hazır olması lazım" dedi.

Yerel seçimin üzerinden henüz 4,5 ay geçmesine karşın Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanları, kamu kaynaklarını ‘PKK’ye aktardıkları’ iddiası ve haklarında devam eden yargılamalar nedeniyle görevden alındı. Yerine ikinci kez kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün ise haberi, Ankara’da kayyım döneminde devasa boyutlara ulaşan belediye borçları için kredi ararken öğrendiği belirtildi.


Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre 31 Mart’taki yerel seçimde HDP’nin Muş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sırrı Sakık, sine-i millet dahil tüm olasılıkların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ahmet Türk’le birlikte Ankara’da bulunan Sakık, haberi nasıl aldıklarını ve ne tür adımlar atılabileceğini anlattı:

"AHMET TÜRK HABERİ KAYYIMIN BORÇLARINA ÇÖZÜM ARARKEN ALDI"

Mardin Büyükşehir Belediyesi bir borç batağıyla devralınmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk dün Ankara’ya geldi. Birçok görüşme yaptık Mardin’in yaraları nasıl sarılabilir, nereden kredi bulunabilir diye. Öyle bir günün bitiminde bu haberi aldık. Yeni bir kayyım dalgası yeni yaraların açılmasına ve daha da büyük birçok soruna sebep olacak.

"OYLARIMIZ GASP EDİLDİ"

MHP’nin ruh haliyle ülkede siyaseti dizayn ederseniz Türkiye’nin daha kötü günlere hazır olması lazım. Yeni bir seçimden çıktık. Ben de Muş’tan adaydım 31 Mart Yerel Seçimi’nde. Bölge halkı nasıl bir seçim süreci yaşandığının bizzat tanığıdır. Başta Muş olmak üzere birçok ilimizde, ilçemizde oylarımız gasp edildi. Bağlar gibi birçok ilçede KHK ile ihraç edilmiş ve yüzde 76 oy alarak seçilmiş adayların yerine yüzde 20 oy alanlar atandı. Kürtlerin yaşadığı coğrafyada olunca herkes körü sağırı oynuyor. Bütün bunlara sessiz kalındı. Şimdi de yeni bir kayyın süreci başladı. Kayyımlar çözüm olsaydı yerel seçimde halk AKP’nin adaylarını tercih ederdi ama etmedi.

"SEÇİME GİDİLSE NE OLUR GİDİLMESE NE OLUR!"

HDP’nin bütün seçilmişleri toplanarak bir durum değerlendirmesi yapmalıdır. Sine-i millet de dâhil olmak üzere tüm olasılıklar değerlendirilmelidir. Beş yıldır bu ezberi tekrarlayan bir Türkiye var. Böylesi bir ruh haliyle seçime gidilse ne olur gidilmese ne olur! Bu ülkede demokratik siyaset hayat hakkı yoksa ne yapılmalı sorusuna derhal bir yol bulunmalıdır. Halkın iradesini gasp etmenin, yok hükmünde saymanın kimseye bir yararı yoktur. Ülkede seçimler şeklen yapılıyorsa buna alet olmamalıyız.

"YARIN ANKARA’DA İSTANBUL’DA OLMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK"

Bugün burada olanın yarın İstanbul ve Ankara’da olmayacağının garantisi yok. Sorun İstanbul’da olunca bütün ülke ayaklanıyor ama Diyarbakır, Van ve Mardin’de olunca bir çifte standart yaşanıyor. Kırgınız, çok üzgünüz demokrasi adına. Türkiye’de demokrasiden yana olan kimsenin, başta ana muhalefet partisinin ve sivil toplum örgütlerinin buna sessiz kalmaya hakkı yoktur. Bu iklimde herkes ırkçı milliyetçi damarlara yolculuk yaptığı için diğer muhalefet partilerinden bir şey beklenmiyor ama CHP’ye burada çok önemli görevler düşüyor, bu olup bitenlere sessiz kalma hakkına sahip değil.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler