Bakan Çavuşoğlu: Monşerleşme sürecimle beraber golfe geçtim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da düzenlenen 'Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Değişik sporların hepsini yaptım gençliğimden bu yana. Ama 2010 AB Parlamenter Meclisi başkanlığımdan bu yana, yani monşerleşme sürecimle beraber, golfe geçtim. Yörüklerin yaptığı sporlara en yakın spor da golftür" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.08.2019 - 16:56
Abone Ol google-news

Ankara'da Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 'Avrupa Hareketlilik Haftası 2019 Yılı Kampanya Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği (AB) sürecinde de biz AB’ye diyoruz ki, 'birlikte yürüyelim, zorluklar varsa da birlikte aşalım'. Teknik engelleri birlikte aşarız; ama özellikle siyasi engelleri de birlikte aşmamızda fayda var. Bu her iki tarafın da yararınadır" dedi.

 'MONŞERLEŞME SÜRECİMLE GOLFE GEÇTİM'

Küçük yaşlarından bu yana motosiklet kullandığını, ardından bisiklet sürmeye başladığını, bisiklete ilk bindiği zaman da düştüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Şimdi fena değilim. Değişik sporların hepsini yaptım gençliğimden bu yana. Voleybol, futbol, koşu, keza şimdi yürüyüş de yapıyoruz; ama 2010 AB Parlamenter Meclisi başkanlığımdan bu yana, yani monşerleşme sürecimle beraber, golfe geçtim. Golf oynamak isteyenlere de 'birlikte yürüyelim' diyebilirim. Fakat sadece monşerleşme sürecinden geçtiğimden değil, doğup büyüdüğüm yaylada yaptığımız sporlara en yakın spor olduğu için golfe geçtim. Dolayısıyla Yörüklerin yaptığı sporlara en yakın spor da golftür" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler