AKP, Davutoğlu ve ekibindekiler için harekete geçti

AKP MYK'de Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı'nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verildi. Kararı Cumhuriyet’e değerlendiren Selçuk Özdağ, “Bizi susturmak istiyorlar ama susmayacağız. 2010 yılına kadar sorun çözen bir AK Parti vardı, şimdi sorunların çözdüğü bir AKP var” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 02.09.2019 - 21:32
Abone Ol google-news

 
 
<haber-dikey:1561064>
 
AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, yeni parti kurma hazırlığında olan eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı’nın tedbirli olarak partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine karar verildiği bildirildi.

AKP'den yapılan açıklamada, "Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir." denildi.

ÖZDAĞ: SORUNLARIN 'ÇÖZDÜĞÜ' BİR AKP VAR

Disipline sevk edilern Selçuk Özdağ, konuyla ilgili Cumhuriyet’e konuştu. Henüz partiden resmi bir açıklama yapılmadığını, açıklamanın ardından konuyu eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı ile değerlendireceklerini söyledi. Bugüne kadar pozitif eleştiriler yaptıklarını, sessiz yığınların, toplumda seslerini duyuramayanların sesi olmaya çalıştıklarını belirten Özdağ, “Bizi susturmak istiyorlar ama susmayacağız. 2010 yılına kadar sorun çözen bir AK Parti vardı, şimdi sorunların çözdüğü bir AKP var” dedi.

Öte yandan, eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ile eski istanbul İl Başkanı Selim Temurci’nin de İl Disiplin Kurullarına sevk edildiği öğrenildi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

MYK’dan çıkan ihraç talebi AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulu’nun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

ERDOĞAN İHRAÇ MESAJI VERMİŞTİ

Geçtiğimiz gün Konya'da partisinin düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler