Yurttaşlar, Yenikapı’da sergilenen ‘israf araçları’nı görünce tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, seçim öncesi israf olarak nitelendirdiği araçlar, Yenikapı’da sergilenmeye devam ediyor.Renault Clio, Mercedes ve Audi gibi lüks marka araçların alana girişi dün de sürerken, pazar gününe kadar binin üzerinde aracın alana getirileceği belirtildi. Araçların alana getirilişi sırasında tepki gösteren yurttaşlar, “İnsanlar artık uyansın” dedi.

Yayınlanma: 07.09.2019 - 11:53
Abone Ol google-news

İmamoğlu’nun talimatıyla İBB’ye bağlı ihtiyaç fazlası kiralık araçlar, Yenikapı’daki miting alanında dün sergilenmeye devam etti. Sevkıyatların ikinci gününde alanda bulunan 800’ü aşkın araçların arasına Mercedes ve Audi marka araçlar getirildi. Yetkililer pazar gününe kadar bu sayının binin üzerine çıkacağını belirtti. Alandaki araçların fotoğraflarını çeken yurttaşlar da “Bizim paralarımızla neler yapmışlar. Bizim bunlara binmemiz imkânsız. Yüz yıl çalışsak binemeyiz” diyerek israfa tepkilerini gösterdi.

AKP’nin israfına tepkisini “Neden kaybetmek istemedikleri belli” sözleriyle dile getiren İsmail Solma, “Bu araçlar bizim. Cesur adamlara kurban olayım. Neden İstanbul’u kaybetmek istemediler şimdi anlaşıldı. Milleti soyup soğana çevirmişler” dedi. Almanya’dan Türkiye’ye tatile geldiğini ancak televizyonda araçları gördükten sonra yerinde bakmaya geldiğini anlatan Volkan Bektaş da “Hep kendi amaçlarını güderek bu halkın paralarını savurdular. Şimdi şeffaf bir belediyecilik anlayışı sergilenmesinden biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler